Chat i en fei

Behov for å slå av en prat i stedet for å sende så mye epost?

Du har sikkert opplevd det - vennegjengen skal planlegge en helaften, og epostene flyr frem og tilbake om hvor man skal spise, hva man skal se på kino, når man skal møtes eller hvem som tar med hva.

For å unngå for mye surr, kan det noen ganger være mer hensiktsmessig å ta diskusjonen som en chat. Da kan det være at et nytt problem melder seg - ikke alle bruker MSN, noen foretrekker kanskje Google Talk, og noen befinner seg på en PC uten mulighet for å installere nye programmer.

Det finnes imidlertid flere nettjenester som lar deg opprette et snakkerom på nettet der flere kan delta. Nettstedet MakeUseOf har laget en oversikt over de mest populære.

Her er noen av dem:

Chat i en fei


Tinychat - har etter hvert fått en god del flere funksjoner enn da det startet opp. Med Tinychat oppretter du en samtale så enkelt som å angi et navn og trykke på "create". Deretter kan du sende lenka du kommer til til de du vil snakke med.

Brukerne registrerer seg enten ved å logge inn med Facebook-, Twitter- eller MySpace-kontoen sin, eller ved å angi et brukernavn selv. Som administrator har du mulighet til å tuppe ut de du ikke vil ha der, hindre dem fra å si noe og velge hva slags konto de må registrere seg med for å få være med.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tinychat støtter også webkamera og mikrofon (via Flash i nettleseren), men krever ingen installasjon. Brukere kan også bidra på et whiteboard, dele skrivebordet sitt eller skrive på et dokument.

Ulempen er at hvem som helst kan komme inn og se på det som blir sagt så lenge de kjenner URL-en.

Chatterous - Har du behov for å styre hvem som får delta i samtalen, lar Chatterous deg opprette et privat rom der man trenger en invitasjonslenke eller et passord for å åpne chatten, eller ett som er offentlig tilgjengelig.

Chat i en fei


Nettstedet lar deg også embedde samtalen på en hvilken som helst nettside, på samme måte som man kan gjøre med YouTube-klipp etc. I tillegg lar Chatterous deg bruke Google Talk eller epost for å være med i diskusjonen.

For å bruke Chatterous må den som oppretter samtalen registrere seg som bruker, men det trenger ikke de andre deltakerne i samtalen å gjøre. Chatterous tar også vare på historikken slik at du har den til senere, men sletter samtalen etter 90 dager uten aktivitet.

Babelwith.me er kjekk hvis de du har lyst til å prate med snakker forskjellige språk, siden alle meldinger oversettes direkte. Om du snakker med en tysker og en japaner kan de altså skrive sitt eget språk, og for deg ser det ut som om alle snakker norsk, om enn noe gebrokkent.

Les mer om Babelwith.me

Kilde: MakeUseOf