<strong><B>FRELSE FOR DE DINGSEKÅTE</B>:</strong> CES 2016 i Las Vegas er stedet for mange av årets viktigste teknologilanseringer. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
FRELSE FOR DE DINGSEKÅTE: CES 2016 i Las Vegas er stedet for mange av årets viktigste teknologilanseringer. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer

CES 2016: Verdens største elektronikkmesse

Dinside gir deg rykende ferske teknologinyheter under hele messeuka.

Publisert
Sist oppdatert

LAS VEGAS: Denne uka er det nok en gang duket for Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas. CES er verdens største elektronikkmesse, med 3.631 utstillere og 170.000 besøkende, fordelt på et messegulv som dekker mer enn 200.000 kvadratmeter.

I løpet av uka messa pågår vil det rulles ut store og små elektronikknyheter, fra nær sagt alt som kan krype og gå av elektronikkselskaper.

DinSides teknologiredaksjon er på plass gjennom hele uka, og vil servere deg de heteste nyhetene etter hvert som de blir vist fram.

Les også: Dinside omtaler ny teknologi

Større bilfokus

De senere årene har bilindustrien stjålet stadig større oppmerksomhet på messa, og den trenden er ventet å fortsette i år. Bilprodusentene er ivrige på å vise fram sine nyeste teknologiske løsninger, mye dreier seg om in-car-underholdning og autopilot-løsninger. Noen av nyhetene fra årets messe er allerede kjent.

En av de mest spennende er Concept 26, et samarbeid mellom Volvo og Ericsson som dreier seg om selvkjørende biler. Her er det et stort fokus på god komfort og underholdning, siden føreren slipper å følge med på veien.

Concept 26 fra Volvo og Ericsson, for deg som synes det er morsommere å ha øynene på en skjerm enn på veien. Foto: VOLVO
Concept 26 fra Volvo og Ericsson, for deg som synes det er morsommere å ha øynene på en skjerm enn på veien. Foto: VOLVO Vis mer


Via de store skjermene kan du for eksempel streame film eller foreta helgehandelen, mens bilen tar deg trygt fra A til B. Teknologi fra Ericsson skal blant annet gjøre det mulig å velge kjøreruten med best mobildatadekning, eller som er tilpasset lengden på filmen du har valgt å streame. Løsningene er naturligvis noen år unna, men kanskje nærmere enn vi tror. Vi gleder oss i hvert fall!

Papirtynne skjermer

TV-er er noe vi garantert kommer til å se mye av. I fjor var det mye fokus på 4K og Oled, i år vil mer dreie seg mye om TV-en som kontrollpanel for alt utstyret du har i heimen som er tilkoblet nettet. Vi snakker selvfølgelig om Tingenes internett.

Les deg opp: Hva er egentlig Tingenes internett?

Vi vil dessuten se flere 8K-modeller (16 ganger høyere oppløsning enn full HD). LG er blant produsentene som kommer til å ha 8K-TV-er i sitt sortiment i 2016. Selskapet kommer til å vise frem en protoype av en papirtynn 18-tommer som kan rulles sammen som en avis.

Denne 18-tommeren fra LG kan rulles sammen som en avis. Foto: LG
Denne 18-tommeren fra LG kan rulles sammen som en avis. Foto: LG Vis mer


Også her er det Oled-teknologien som ligger i bunn, men det er ikke bare TV-produsentene som ønsker å lage tynnest mulige skjermer. PC-produsentene jager mot 1 cm tykkelse, og vi kommer til å se de første PC-ene med Oled-skjerm under årets CES. Det kan bety syltynt lokk og en skjerm med kontrast og fargegjengivelse som ligger langt foran dagens LED-baklyste skjermer.

Lenovo Thinkpad X1 Yoga vil være blant de første PC-ene med Oled-skjerm. Den vises frem under årets CES-messe. Foto: LENOVO
Lenovo Thinkpad X1 Yoga vil være blant de første PC-ene med Oled-skjerm. Den vises frem under årets CES-messe. Foto: LENOVO Vis mer


2016 - året for VR?

3D er fullstendig borte både i TV-, PC- og spillsammenheng, men fokus på kunstig virkelighet er større enn noen gang. Derfor vil vi se mange Virtual Reality-briller med stadig mer imponerende innhold under årets messe.

Mange spår at 2016 blir året da VR virkelig slår gjennom.  Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
Mange spår at 2016 blir året da VR virkelig slår gjennom. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer


Det er også ventet at brillene som har stjålet mest oppmerksomhet i media de siste par årene, Oculus Rift, omsider skal bli mulig å forhåndsbestille under årets CES.

I tillegg er det ventet at vi får se en rekke nye mobiler, nettbrett, PC-er, smartklokker, treningsarmbånd, 3D-printere og annen spennende teknologi.

Følg Dinsides løpende publiseringer på dinside.no/tag/ces 2016. Det er bare å glede seg!

Les også: Forventninger til teknologiåret 2016

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer