Cebit 2005 i bilder

Her finner du bilder av alle de kuleste PCene, dingsene, mobilene og skjermene fra årets Cebit- messe. God fornøyelse!


Cebit 2005 beholdt status som verdens største datamesse, men endte bare med 480.000 deltakere, derav 80 prosent "fagbesøkende." Det er vanskelig å beskrive hvor utrolig stort Cebit egentlig er - og hvordan selv en ukes utstilling egentlig er for lite til å få med seg alt sammen.

Men en messe er en messe, og verdens største inneholdt som vanlig en og annen overraskelse. Samsung stjal for eksempel showet i år med en dings som er like mye proffkamera som profftelefon - og fulgte opp med verdens største plasma-TV på 102 tommer.

Cebit 2005 i bilder


Se bildene fra Cebit her

Da MP3 kom til telefonen

Sony Ericcson viste frem Walkman-telefonen sin, som med noen og tredve megabyte lagringskapasitet antakelig hadde druknet mot Samsungs MP3-spillende 3 GB harddisktelefon hvis det ikke var for merkenavnet. Uansett ga Cebit klar beskjed om at det snart kommer en MP3-spiller til en mobiltelefon nær deg - uansett merke.

Det mest interessante hos Sony Ericsson var selvfølgelig det rullende bluetooth-kameraet, men ingen kunne vise frem en fungerende modell eller si noe om når vi kan vente den på markedet. Slik var det med mye annet rart på Cebit i år også.

Siemens viste på sin side frem fremtiden sin, og stilte også med en vaskeekte DECT-telefon som du også kan bruke til IP-telefoni over WLAN-routere. Denne har nok mange ventet på, og viste nok en gang at det store temaet for dingseprodusentene er konvergens, mens dataene som tikker inn viser at smarte telefoner endelig selger bedre enn PDAene.

Cebit 2005 i bilder


Intet nytt på spillfronten?

Mange hadde nok håpet på mer informasjon om de to store nestegenerasjons spillkonsollene, men de må vente på E3-messen senere i år før det kommer noen lanseringer. I mellomtiden var det store områder tilegnet Xbox-spilling på storskjermer med alskens bilseter og ekstrautstyr. Mye informasjon ligger allerede ute.

På Sony sin side var det heller intet nytt, bortsett fra lanseringen av storspillet Gran Tourismo 4. Gizmododo ble også lansert, men så hadde dessverre leid inn så mange blonde "booth babes" at nesten ingen la merke til spillkonsollen som skal utfordre PSP og Gameboy...

Bildene ser du her

Hvilken PC var kulest?

Selv om årets Cebit var preget av telefoner og TVer, var det også plass til noen gode historier - som den om snekkeren fra Holland som spesialbygget en PC som Point of View plasserte to av verdens raskeste grafikkort i og plasserte i utstillingen sin.

Cebit 2005 i bilder


Da AMDs delegasjon oppdaget den flotte PCen tok de turen innom med den nylanserte Athlon64 FX-55-prosessoren, som er verdens raskeste "vanlige" CPU, og litt etterpåkom minneprodusenten Corsair innom og donerte en gigabyte med verdens raskeste minne - i likhet med AMD. Vips var maskinen blitt en av de raskeste desktopmaskinene noensinne med en poengsum i 3DMark05 på like under 11.000 - og et trekkplaster for både publikummere og produsenter som ville ha sine produkter i "Cebits raskeste" PC.

Innen messen var over hadde snekkerens PC fått en verdi på nærmere femti tusen kroner, og blitt fylt opp med komponenter som de fleste av oss bare kan drømme om.

- Da vi spurte ham om han ville ha betalt, bare lo han, sa Bjørn Solli i Point of View, initiativtakeren til stuntet.

[Ugjyldig objekt (debatt)]

Mer nytt fra Cebit 2005