CDBurnerXP ver. 4.0

Det helt gratis brenneprogrammet CDBurnerXP går fra bra til bedre - og er alt du trenger.

Publisert
Sist oppdatert

For et par dager siden så vi på Nero 8, som nettopp er sluppet. Nero Burning ROM har i årevis vært et av de beste brenneprogrammene der ute, men har to ting mot seg. Det ene er at Nero så avgjort ikke lenger "bare" er et brenneprogram, men en hel suite av programmer du har mer eller mindre nytte av. Det andre er at det koster penger.

Heldigvis finnes det også mer rendyrkede - og ikke minst gratis - brenneløsninger, og CDBurnerXP har i så henseende vært en av våre favoritter. Vi har derfor også omtalt programmet ved et par anledninger før, men gode ting mener vi kan gjentas.

Spesielt når det går fra bra til bedre!

For nye lesere - samt dere som ikke helt har kommet i gang med dagen ennå - minner vi like gjerne med en gang om at dette CDBurnerXP ikke bare fungerer med Windows XP. Også eldre versjoner og den nyere Vista er støttet.

CDBurnerXP ver. 4.0Det tar ikke lang tid å sette seg inn i grensesnittet. Du kan bruke den innebygde utforskeren for å legge til filer eller dra-og-slipp fra en hvilken som helst mappe i Windows.

Ny funksjonalitet

En såkalt "dropbox" legger seg om du vil på skrivebordet ditt, slik at du kan trekke filer dit i stedet for å ha hovedvinduet oppe.
En såkalt "dropbox" legger seg om du vil på skrivebordet ditt, slik at du kan trekke filer dit i stedet for å ha hovedvinduet oppe. Vis mer


En annen ting er at programmet selvfølgelig ikke bare støtter CD-brenning - DVD er minst like viktig og ikke noe brenneprogram kan være komplett uten. Derfor har også CDBurnerXP støtte for Dual Layer DVD-brenning.

I nyeste versjon tar utviklerne den også et hakk lenger og lover støtte for både Blu-ray og HD DVD - noe vi (og ganske sikkert de fleste av våre lesere) dessverre ikke for øyeblikket får testet i mangel av egnet maskinvare. (Mor, send penger!)

Det har også vært flere ting som har forandret seg siden vi testet det sist, og totalt sett har nå CDBurnerXP vokst seg stor nok til å kunne tilfredsstille de aller fleste brukere. Blant de viktigste egenskapene er:

  • Brenning av CD-R/CD-RW/DVD+R/DVD-R/DVD+RW/DVD-RW, Dual Layer + Blu-ray og HD DVD
  • Audio-CDer kan lages direkte fra mp3, wav, ogg, flac and wma filer
  • Brenning av bootbare CD/DVDer
  • Disk-til-disk kopiering
  • Brenning og generering av ISO-filer
  • Konvertering av bin- og ngr-filer til ISO
  • Støtte for USB, SCSI, FireWire
  • Utskrift av enkle covere
Altså burde det holde for de fleste.

CDBurnerXP er som sagt gratis ("donationware" - altså frivillig å gi støtte), og under stadig utvikling. Last ned herfra.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer