CDBurner XP Pro: Helt gratis DVD/CD-brenning

Har du lyst å "fornye" brenneren din, eller har du problemer med å få brenneprogrammet ditt til å virke i nyere versjoner av Windows? Løsningen behøver ikke å koste deg en krone.

Publisert
Sist oppdatert

CDBurner XP Pro: Helt gratis DVD/CD-brenning

  1. Se skjermbilder


CDBurnerXP er et gratisprogram som lar deg lage data-CDer og DVDer, samt musikk-CDer, enten fra filsystemet direkte ved hjelp av dra & slipp, eller fra ISO-filer (speilbilder av CD/DVD-plater).

CDBurner XP Pro: Helt gratis DVD/CD-brenningUtvalget av gratisprogrammer til disse formålene er relativt begrenset. Vi har tidligere omtalt to av de mest aktuelle, Deepburner, og en tidlig versjon av CDBurner XP for en tid tilbake. Siden den gang har sistnevnte blitt oppdatert en rekke ganger, og har nå også full funksjonalitet for brenning av DVD-plater.

Ikke bare XP

Windows XP har en innebygd en begrenset CD-brennemodul i filsystemet. CDBurnerXP samler funksjonaliteten gjennom ett grensesnitt, ikke ulikt Nero Burning ROM fra tyske Ahead. Vi synes faktisk brukergrensesnittet et bedre i CDBurnerXP Pro, blant annet er ikoner og farger mer i tråd med Windows XP-standarden.

Men navnet til tross, CDBurner XP Pro fungerer i eldre versjoner av Windows også, og er testet både i Windows Me og 2000. Det vil sannsynligvis også fungere i Windows 98 og NT4.0, i følge utviklerne.

CD-ripping

CDBurnerXP Pro kan dessuten brukes til mer enn bare DVD/CD-brenning; her finnes nemlig en innebygd funksjon for å rippe sanger fra musikk-CDer til formatene MP3, Ogg Vorbis, WMA og WAV. Du kan lage musikk-CDer fra alle disse formatene i nyeste versjon av CDburner XP Pro, men under vår lille test krasjet programmet da vi prøvde å bruke WMA-filer til formålet.

Av andre funksjoner programmet har, nevnes muligheten til å lage ISO-filer fra CD/DVD, skrive ut omslag, redigere lydfiler mm. Totalt sett står dermed ikke funksjonaliteten særlig tilbake for programmer som koster penger.

Klikk her for å se skjermbilder fra programmet

Du finner mer informasjon og kan laste ned CDBurnerXP fra denne siden. Installasjonsfilen er på ca 15 MB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer