CD-brenning: Hvor kraftig må PCen være?

Dagens spørsmål:

Hei!
Har vært inne på DinSides test av CD-brennere. Den er informativ og god, men jeg savner informasjon om systemkrav for PC til de forskjellige brennerne. Jeg fant et sted en brenner som jeg kunne tenke meg å kjøpe, men så viste det seg at brenneren krevde Pentium 200 MHz. Jeg har bare 150 MHz og 48 MB RAM.

Så kom jeg over testen deres av Sonys CRX 120E RP. Oppfyller PCen min systemkravene til denne? Finnes det andre tilsvarende brennere som gjør det? Det hadde vært nyttig å vite litt om dette også når en skal gå til anskaffelse av en brenner.

Datadoktoren svarer:

Din PC er på grensen til å kunne støtte en 4X-brenner, men det går sannsynligvis bra hvis du ikke skal brenne direkte fra CD til CD. Sonys egne systemkrav er enten 133 eller 166 MHz.

I de situasjonene hvor 4X er for raskt, vil du uansett kunne sette hastigheten ned til 2X. Vi anbefaler at du kjører tester før brenning.

I over ett år var vår test-PC en Pentium 200 MMX med 64 MB minne, og den taklet faktisk inntil 8X med PCI-basert SCSI-kontroller. Men EIDE-brenning på 8X var noe mer tvilsomt.

Det er flere generelle tips som alle bør huske på ved CD-brenning:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Husk at du trenger en trimmet Windows-installasjon, uten alt for mye som har hopet seg opp og går i bakgrunnen. Datadoktoren har tidligere besvart flere spørsmål angående hvordan du kan få Windows til å jobbe raskere. Du kan bl.a. lese artiklene om Raskere Windows 98 og Når det ikke hjelper med mer minne...

Jeg vil heller ikke anbefale deg å utføre andre oppgaver på PCen mens brenning pågår.

Vel så viktig som prosessoren din, er harddiskytelse og CD-ROM-ytelsen til PCen din. En gammel 1 eller 2 GB harddisk er ikke tilstrekkelig til 4X-brenning. Ytelsen er helt sikkert for dårlig, i tillegg til at plassen kan bli knapp. Vi anbefaler en egen partisjon på minst 1 GB hvor du kan legge filer som skal brennes. Alternativt kan du lage en image først. Da kan du greie deg med 700 MB ledig plass. Her finner du tips om partisjonering og formatering av harddisken.

Flere spørsmål og svar