CD-brenneren klarer ikke maks hastighet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spørsmål:

Hei,

Jeg har en Sony CRX 145 CD-brenner. Jeg kjøpte den etter å ha lest en god omtale på DinSide Data.

Jeg liker den derimot ikke så veldig godt.

Den skal klare å brenne i 10X, men jeg oppnår aldri mer enn 6X. Jeg har lukket alle "unødvendige" programmer, men skrivehastigheten kommer aldri høyere, og jeg opplever også såkalte "Buffer Underruns" fra tid til annen.

Kan det være noe feil med brenneren?

PCen er en IBM P3 500 MHz, brenneprogrammet er Nero Burning ROM.

Takker for svar!

Hilsen Per Olav

Datadoktoren svarer

Hei Per,

Det kan være mange ting som påvirker brennehastigheten. Først og fremst må du sjekke at du har plater som er sertifisert for hastigheter over 6X. CD-ROM og CD-brenner bør ikke henge på samme IDE-kabel, så her er også en grunn til problemene dine. Men det kan for eksempel også være at du har en harddisk som ikke klarer å henge med i svingene eller at PCen din har minneproblemer (flere minnebrikker kan ofte føre til ustabiliteter).

Prøv også siste versjon av Nero Burning ROM (30-dagers versjon kan lastes ned fra http://www.nero.com/en/download.htm. Du kan også prøve å oppdatere firmwaren i brenneren din, sjekk denne siden: http://www.nero.com/en/firmware.htm

Vi kommer nok heller ikke unna det faktum at du har en PC som begynner å dra på årene. Er det lenge siden du installerte Windows? En opprenskning/nyinstallasjon kan kanskje være på sin plass.

En raskere PC ville nok også helt sikkert forhindret mange buffer underruns!

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!