CD-brenner - hvilken og hvordan?

God dag, herr datadoktor!

Jeg ser at CD-brennere er blitt veldig billige, og derfor tenkte jeg at jeg skulle kjøpt meg en. Men hvilken skal jeg kjøpe? Er det lurt å kjøpe nytt eller brukt? Er det noen fallgruber? Er det vanskelig å installere?

Hilsen Thomas

Datadoktoren svarer

Hei Thomas,

De fleste nye CD-brennere, for ikke å si alle, er trygge kjøp. De aller fleste barnesykdommene er luket ut, og for 1.000-1.500 kroner får du stabile, raske og sikre brennere. Operativsystemet vil automatisk detektere og installere brennere med IDE-grensesnitt som er koblet direkte til kontrollerne på hovedkortet, eller som slave til harddisken din. Dette er illustrert i bruksanvisningen, og er vanligvis en enkel affære.

Det eneste problemet du kan støte på, er at CD-brenneprogrammet du ønsker å bruke ikke kjenner igjen brenneren. CD-brennere leveres vanligvis med programvare, og da vil det jo ikke være noe problem. De mest populære programmene oppdateres med jevne mellomrom, slik at de støtter nye modeller. Det samme gjelder den integrerte CD-brennefunksjonen i Windows XP.

Du kan gjerne kjøpe en brukt CD-brenner, men da bør du ikke betale mye. En typisk 16x-brenner bør ikke koste deg mer enn en tusenlapp, og da snakker vi om en helt ny, med programvare og garanti.

Sjekk også vår store, uavhengige test av CD-brennere.

mvh
Datadoktoren

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar