CD-baserte MP3-spillere i siget

De CD-baserte MP3-spillerne begynner nå å komme for fullt, og både Sony, Philips, Akai og flere av de andre store produsentene har spillere i markedet. Men ingen av dem er foreløpig like funksjonsrike som iRiver SlimX.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens musikkbransjen generelt har MP3-formatet og CD-brennere langt oppi halsen, vet elektronikkprodusenter å dra nytte av situasjonen. Maskinvarebaserte MP3-dekodere er billige og finnes i alt fra minnekort-baserte avspillere mindre enn fyrstikkesker, til mobiltelefoner og DVD-spillere. Nå seiler de CD-baserte MP3-spillerne opp som favoritt for mange.

LES OGSÅ:

Gå direkte til omtalen av iRiver SlimX

Billig lagring

CD-brenneren er blitt standard på moderne PCer. Hvis du ikke har en brenner, kan du anskaffe en lynrask for 5-600 kroner. En tom CD koster tre kroner, og gir plass til 150-200 sanger i MP3-format, og det dobbelte dersom spilleren støtter Microsofts Windows Media format. Det blir veldig mange timer med musikk, faktisk bortimot et døgn på én enkelt CD. Billigere og mer tilgjengelig langringsmedium finnes for øyeblikket ikke.

Fordelene med CD-baserte løsninger stopper ikke der. Alle spillerne som leser CDer i full størrelse (12 cm i diameter) er ”bakoverkompatible” med vanlige musikk-CDer. Dessuten er de ikke stort dyrere enn vanlige bærbare CD-spillere. Ulempene i forhold til harddisk- og minnekortbaserte spillere er at du trenger CD-brenner for å få med deg musikken, og at spillerne naturligvis har en nedre grense med tanke på størrelse.

For de fleste MP3-kyndige er ikke CD-brenneren noe hinder. Dessuten finnes det nå svært tynne og lette CD-baserte MP3-spillere, og dette gjør løsningene langt mer attraktive for stadig flere kjøpegrupper.

Gå til omtalen av iRiver SlimX

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!