Vis mer

Cassette Mate gjør musikkassettene dine om til MP3

Sitter du på en stor kassettsamling? Da kan dette produktet hjelpe deg å digitalisere den.

De av oss som har levd en stund vet godt at det fantes en tid før den digitale hverdagen, der skurrete kassettbånd og knitring fra støvete LP-plater var ingredienser musikknytere var vant til å forholde seg til.

De fleste av oss har for lengst pakket bort musikkassettene, men det er sikkert flere enn undertegnede som har kassettbånd som ikke eksisterer i digital form, for eksempel unike radiopptak fra Pop Spesial i 1981, og intervjuer gjort for skoleavisa på ungdomsskolen.

Joda, det er noe som heter linjeutgang på kassetsspilleren, linjeinngang på PC-en og gratisprogrammet Audiograbber, men personlig har jeg ikke en gang tilgang til kassettspiller lenger.

Kassettspiller med USB-utgang

Heldigvis finnes det løsninger som lar deg digitalisere musikkassettene på en enkel måte, og Cassette Mate er en av dem. Det er i praksis en lommekassettspiller med USB-utgang. Kobler du den til PC-en og kjører den medfølgende programvaren blir innholdet ikke bare digitalisert, det blir også delt opp i separate MP3-filer pr sang hvis du ønsker det.

Vis mer


Den er bare SÅ liten!

Og best av alt? Du kan bruke den som vanlig lommekassettspiller hvis du putter inn to vanlige AA-batterier. Med et par fete hodetelefoner bør heltestatusen i gjengen være sikret for en god stund fremover.

Cassette Mate fås kjøpt i denne japanske nettbutikken. Vi er ikke så stødige i japansk, men ifølge bloggen My Digital Life, skal prisen være omtrent 30 amerikanske dollar. Og det er jo under tollgrensa på 200 kroner, dersom du skulle få lyst å bestille et eksemplar...

Les også: Gi nytt liv til MP3-spilleren.