Casio tøyer grenser

Casio tøyer grenser

Ekstrem vidvinkel, ekstrem zoom og ekstrem batterilevetid i nytt kompaktkamera.

Publisert
Sist oppdatert

Casio lanserer nå lommekameraet EXILIM Hi-Zoom, med 24 mm vidvinkel, 10x optisk zoom og batterilevetid på 1000 bilder mellom to ladinger.

Dobling

Disse spesifikasjonene har vi aldri tidligere sett maken til i lommekamera-klassen, der normalen ofte er 35 mm vidvinkel og 3x zoom.

CIPA-tall for batterilevetid ligger ofte på 200-300 bilder, og bare svært sjelden på mer enn 500 bilder, men i følge Casio skal altså dette kameraet klare det dobbelte.

Grunnen til den ekstreme batterilevetiden ligger i følge Casio i en ny bildeprosessor, som er blitt mer strømgjerrig enn på tidligere modeller.

Casio tøyer grenser


Filmer i HD

For øvrig byr kameraet på 12,1 megapiksels bildeoppløsning, 3-tommers høyoppløselig skjerm på baksiden (230 000 piksler), og kan også filme i HD-oppløsning (1280 x 720 piksler) med 24 fps, som betyr glidende bevegelser.

Kameraet skal være i butikkene i månedsskiftet juni/juli, og prisen ser ut til å ligge på rundt 3000 kroner veiledende. Det kommer i flere forskjellige farger.

DinSide har bedt om å få låne et testeksemplar, og kommer tilbake med våre inntrykk senere i sommer.

Casio har også tidligere i år lansert lommekameraer med ekstreme ytelser, for eksempel EX-FC100.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer