Casio QV-700

Casio QV-700 er et enkelt kamera som kun er i stand til å tilfredsstille de enkleste behovene for digital fotografering. Kameraet har 640x480 punkters oppløsning, og har under middels bildekvalitet.

 Foto: Torvald Kvamme
Foto: Torvald Kvamme Vis mer

Testresultat

QV-700

Se alle våre tester

LES OGSÅ:

Fargestikk

Casio QV-700 gir forskjellige fargestikk hvis bildene tas inne. Kameraet har riktignok flere innstillinger for hvitbalanse, men disse hjelper dessverre ikke. Vi hadde også problemer med å eksponere vårt testmotiv riktig. Uten blitz ble bildene gjerne undereksponert, med blitz ble de for lyse. Vi prøvde også å justere eksponeringen manuelt, men heller ikke dette øket kvaliteten. Denne typen problemer kan bare delvis korrigeres i et bildeprogram, så vi gir vesentlig trekk i karakteren på grunn av dette.

Gjengivelsen av kompliserte detaljer som strengene på gitaren og dukkens hår er gjengitt under gjennomsnittet for kameraer med denne oppløsningen. Bildene har en tendens til å bli for kornete. Dette skyldes at kameraet har dårlig evne til å lage naturlige overgangsfarger mellom de forskjellige delene av motivet. Dette er svakheter som er umulig å rette med et bildeprogram.

Lynraskt minne

Casio QV-700 er enkelt å bruke, og lagrer bildene svært raskt. Kameraet er klart til å ta et nytt bilde på under ett sekund, og det er langt bedre enn gjennomsnittet. Bildene lagres på et utskiftbart 2 MB Compactflash-kort. Lagringskapasiteten er fra 14 til 47 bilder, avhengig av kvalitetskrav.

Kameraet bruker LCD-skjermen som søker, og denne er over gjennomsnittet i størrelse (6,4 cm). Du kan justere lysstyrken på skjermen, og det gjør den brukbar også i sollys. Objektivet har en brennvidde på 3,9 mm (tilsvarer 38 mm på 35mm-kamera) og kan dreies rundt en akse. Pluss i karakteren for at kameraet har mulighet for manuell innstilling av blenderåpning og eksponering.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Panorama på kjøpet

Casio QV-700 leveres med et program for kamerakontroll og programmet SpinPanorama. Kameraprogrammet har ingen redigeringsmuligheter, og det er noe vi savner (på grunn av fargeproblemene). SpinPanorama er et program for å knytte sammen en serie bilder til et komplett 360 graders panoramabilde. Her hadde vi foretrukket at Casio heller la med et program for bildebehandling.