Casio QV-200

Casio QV-200 er myntet på brukere med de helt enkle behovene for digitale bilder. Kameraet er svært spartansk utrustet, og bildekvaliteten er under middels.

 Foto: Torvald Kvamme
Foto: Torvald Kvamme Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

LES OGSÅ:

Lilla skjær

På samme måte som storebror QV-700, har QV-200 en tendens til å feilregistrere farger på en måte som ikke er lett å rette i et bildeprogram. Ved normal eksponering får vårt standard testfoto et kraftig lilla skjær i deler av bildet. Med manuell eksponering, blir fargestikket mindre, men da blir til gjengjeld andre farger skadelidende (spesielt hudtoner). Uansett hvordan du gjør det, risikerer du å få et resultat som er nesten umulig å korrigere i et bildeprogram.

Også gjengivelsen av kompliserte detaljer gjengis langt under gjennomsnittet for kameraer med denne oppløsningen. Bildene blir for kornete. Kameraet har blant annet problemer med å registrere naturlige overgangsfarger mellom de forskjellige delene av motivet. Dette er svakheter som det er umulig å rette med et bildeprogram.

Dårlig LCD-skjerm

Casio QV-200 er enkelt å bruke, og lagrer bildene middels raskt. Kameraet er klart til å ta et nytt bilde på mellom 5 og 7 sekunder. Bildene lagres i et fast internminne på 4 MB, og lagringskapasiteten er fra 64 til 192 bilder avhengig av hvilken kvalitet du velger.

Kameraet bruker LCD-skjermen som søker. Skjermen på QV-200 er både mindre og dårligere enn storebror QV-700. I sterkt utelys er det derfor svært vanskelig å se motivet. Du kan justere lysstyrken på skjermen, men det hjelper ikke så mye. Objektivet har en brennvidde på 3,9 mm (tilsvarer 38 mm på 35-mm kamera) med fast fokus. Objektivet kan dreies rundt en akse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mangelfull programvare

Casio QV-700 leveres med et program for kamerakontroll og programmet SpinPanorama. Kameraprogrammet har ingen redigeringsmuligheter, og det er noe vi savner (på grunn av fargeproblemene). SpinPanorama er et program for å knytte sammen en serie bilder til et komplett 360 graders panoramabilde. Her hadde vi foretrukket at Casio heller la med et program for bildebehandling, siden dette er det virkelige behovet.