Casio lanserer to nye EXILIMer

NYHET: Den populære EXILIM-serien har fått to nye medlemmer, med henholdsvis 8 og 6 megapiksels oppløsning. Her er detaljene.

PMA i Orlando er like rundt hjørnet, og de store kameraprodusentene lanserer nyheter på løpende bånd. Denne gangen er det Casio som er på banen med to nye lommekameraer.

EXILIM EX-Z850

Mest spennende av de to nyhetene er nok EX-Z850, som er utstyrt med en 8,1 megapiksels bildebrikke, 3x optisk zoom og godt utvalg med manuelle innstillinger, inkludert innstillinger for både blenderåpning og lukkerhastighet.


Skjermen skal i følge Casinus, som er norsk Casio-distributør, være særdeles lyssterk, noe som er gunstig når du bruker kameraet utendørs og i solskinn. Størrelsen er 2,5 tommer, som på fjorårsmodellen Z750, som du kan lese testen av her. Av nyheter i Z850 finner vi blant annet mer avansert blitskontroll, inkludert en innstilling som skal gi hele 12,1 meter blitsrekkevidde!

I tillegg til stillbilder skal du også kunne filme i MPEG4, i VGA-oppløsning (640 x 480 piksler) uten hakkende bevegelser.

Kameraet skal for øvrig være utstyrt med bildestabilisator, og batteriet skal holde til 440 bilder mellom hver gang det må lades.

EXILIM EX-Z60

Dette kameraet er litt enklere, og har lavere oppløsning (6 megapiksler). Også denne modellen har bildestabilisator, avansert blits og 2,5 tommers skjerm, men fokus har vært å gjøre kameraet så brukervennlig som mulig, i følge Casinus. Dette sikres både gjennom automatikken og gjennom de 33 motivprogrammene som allerede finnes på kameraet.


Batterikapasiteten på denne modellen vil i følge CIPA-målinger ligge på 180 bilder, altså langt mer moderat ytelse enn på Z850.

Pris og tilgjengelighet

EXILIM EX-Z850 vil være i salg allerede fra starten av mars, mens EXILIM EX-Z60 vil være i salg fra månedsskiftet mars/april. Kameraene vil ha en sannsynlig gatepris på 3495,- (EX-Z850) og 2495,- (EX-Z60), i følge Olve Byre hos Casinus.