Casio lanserer EXILIM EX-Z600

NYHET: Casios nyeste digitalkamera har fått vesentlig bedre skjerm, og klassens seigeste batteri.


Den populære EXILIM-serien fikk mandag et nytt tilskudd. Modellen EX-Z600 er et lommekamera med 6 megapiksels bildebrikke og 3x optisk zoom, og etterfølger fjorårsmodellen EX-Z500. Det er imidlertid snakk om en kraftig oppgradering, ikke bare med tanke på oppløsningen, men også skjerm og batteri skal være vesentlig forbedret.

Bedre skjerm og batteri

Den 2,7 tommer store skjermen skal for eksempel være 3 ganger så lyssterk som forgjengeren, og dermed bli langt bedre til utendørsfotografering i sterkt sollys. Når det gjelder batteriet, skal det i følge CIPA-målinger holde til 550 bilder mellom hver lading. Det vil i tilfelle være ny rekord i lommeklassen, hvor F10 fra Fujifilm har toppet så langt med rundt 500 bilder mellom hver lading.

Kamereaet fremheves som spesielt kjapt, med oppstartstid på 0,9 sekunder og lynrask utløser. Det skal dessuten også kunne ta tre bilder med blits i løpet av ett sekund, og ha innebygd stabilisator for å forhindre uskarpe bilder.

I tillegg til stillbilder kan kameraet også ta opp video i VGA-oppløsning, med lyd og uten hakkende bevegelser.

EX-Z600 er i butikkene i midten av februar, og prisen i butikken vil sannsynligvis ligge på rundt 2.800 kr, får vi opplyst fra den norske distributøren Casinus.

Prøv DinSides nye Kameravelger!