Casio lanserer EXILIM CARD EX-S600

NYHET: Rene linjer og avanserte videofunksjoner er stikkord for Casios nye kamera i kredittkortstørrelse.


EXILIM CARD EX-S600 heter altså kameraet, som kommer i flere forskjellige, moteriktige farger. Ytre mål er 90 x 59 x 16.1 mm. Kameraet har en bildebrikke på 6 megapiksler og kan zoome 3x, men det legges størst vekt på filmegenskapene i pressemeldingen fra selskapet.

Antishake

Opptakene lagres i MPEG4-format, og et 1 GB stort minnekort skal holde til rundt 1 time med opptak. Kvaliteten skal i følge Casio være svært høy, og for å sikre stødige opptak er kameraet utstyrt med en antishake-funksjon (digital stabilisator). Denne skal man også kunne benytte ved stillbildefotografering.

Kameraet skal dessuten være utstyrt med et kraftig batteri, som skal holde til rundt 300 bilder mellom hver lading, eller 1 time og 50 minutter med filmopptak.

Fikser gamle bilder

Av andre funksjoner fremheves de mange best-shot innstillingene, deriblant den nye Revive Shot, som man kan bruke for å avfotografere gamle albumbilder. Algoritmer i kameraet skal i følge Casio kunne justere uklarheter og friske opp falmede farger.

Skjermen måler 2,2 tommer, og skal være dobbelt så lyssterk som på tidligere modeller. Hastigheten skal også være forbedret, oppstart tar 1 sekund og utløserforsinkelsen er knapt målbar, lover Casio.

I følge Casinus, som er norsk distributør, vil kameraet først være i butikkene på nyåret, og prisen er foreløpig ikke fastsatt.