Ved hjelp av dette lille gratisprogrammet kan du koble deg til Dropbox, Skydrive, Google disk og flere andre tjenester, i ett og samme vindu.
Ved hjelp av dette lille gratisprogrammet kan du koble deg til Dropbox, Skydrive, Google disk og flere andre tjenester, i ett og samme vindu. Vis mer

CarotDAV - nettsky i lomma

Et meget nyttig gratisprogram for deg som ønsker enkel tilgang til flere nettsky-tjenester, uavhengig av hvilken PC du jobber på.

Publisert
Sist oppdatert

Interessen for lagring i nettskyen har eksplodert den siste tiden, ikke minst med lanseringen av Google Disk og oppgraderingen av Microsoft SkyDrive tidligere i år.

En basisfunksjon i begge tjenester er automatisk synkronisering av mapper og filer på PC-en din mot et sikkert område på nettet. Dette området kan du siden aksessere via nettleseren eller apper for mobiltelefon og nettbrettet. Dermed kan du få tilgang til dataene dine fra hvor som helst, bare du har internettilgang.

For automatisk synkronisering må du imidlertid installere et lite program på datamaskinen som overvåker de aktuelle mappene.

Alt i ett vindu

Og noen ganger bruker du kanskje en PC som ikke er din, eller har en maskin med begrenset lagringsplass. I begge tilfeller kan du selvfølgelig bruke en nettleser for å få tilgang, men hvis du bruker flere leverandører og konti er CarotDav et meget hendig verktøy.

Det lille programmet samler nemlig kontiene og gir deg tilgang gjennom ett og samme grensesnitt, uten å lagre noe som helst lokalt. Du kan dessuten endre filnavn, slette, laste ned og laste opp filer (for eksempel ved hjelp av dra og slipp) til både SkyDrive, Google Disk, Dropbox og flere andre populære nettskyløsninger. Du kan også koble deg til tjenester basert på WebDAV, FTP og IMAP, noe som utvider bruksområdene betraktelig.

Programmet benytter såkalt OAUth for å få tilgang til nettskyløsningene, som er langt tryggere enn å gi brukernavn og passord til en tredjepart.

Slik gjør du det

Bruken er enkel. Du velger New Connection og tjeneste fra File-menyen. Og avhengig av hvilken tjeneste du vil koble mot, får du nå noen valg. Du må uansett gi et navn på tilkoblingen, og autorisere CarotDAV for tilgang.

CarotDAV - nettsky i lomma


Hvordan dette gjøres får du informasjon om så snart du har trykket på Authorize-knappen:

CarotDAV - nettsky i lomma


Når dette er gjort, kan du bla deg gjennom innholdet omtrent som i Windows Utforsker:

CarotDAV - nettsky i lomma


Høyreklikker du på en fil eller mappe, får du typiske filbehandler-valg:

CarotDAV - nettsky i lomma


Det meste fungerer bra

Vi gjorde noen tester mot SkyDrive, Google Disk og Dropbox, og alle fungerte bra. Programmet jobbet raskest mot Dropbox, og tregest mot SkyDrive. Overføring av filer fra nettskyen til PC-en fungerte bra, uansett filstørrelse, men opplasting av store datamengder (1 GB+) hadde en tendens å feile mot alle tre tjenestene.

Merk også at opplasting til Dropbox gjennom CarotDAV foreløpig har en størrelsesbegrensning på 300 MB pr fil. Nedlasting har ingen slike grenser.

Fra minneplugg

CarotDAV kan installeres på PC-en, men finnes også som såkalt portabel app, som betyr at programmet kan kjøres rett fra minneplugg uten behov for installasjon. Siden ingen data lagres lokalt, trenger pluggen bare 4 MB ledig plass. Det er også mulig å passordbeskytte tilgangen til tjenestene du har autorisert gjennom programmet, med et såkalt "master password".

Du kan laste ned gratisprogrammet CarotDAV fra denne siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer