Capture gjør det enkelt å ta med speilreflekskameraet

Et lite klikk, og så sitter kameraet bom fast i beltet, i skulderstroppen - eller til og med på sykkelstyret.

Å fotografere med speilreflekskamera er som å tre inn i en ny verden. Kvaliteten på bildene blir ofte i særklasse bedre enn det lille lommekameraet eller mobiltelefonen er i stand til å fange, men likevel opplever mange som kjøper seg slike kameraer at de ofte blir liggende igjen i skuffen når anledningene byr seg.

Hovedgrunnen er gjerne at det er stort og tungt, det får ikke plass i lomma, og det er ubehagelig å ha hengende rundt halsen. Det var nettopp dette ingeniøren Peter Dering hadde irritert seg over da han kom på ideen til Capture.

Just click and go

Dette er ganske enkelt et slags todelt klips-system som festes på et passende sted, for eksempel bukselinningen eller beltet, mens den andre delen skrus på stativfestet under kameraet. Deretter er det bare å skyve kameraet inn i klipset - og klikk, der henger det fast.

Capture gjør det enkelt å ta med speilreflekskameraet

(Saken fortsetter under bildene)

Capture kan til og med festes til sykkelstyret. Dermed kan du forevige hele sykkelturen.
Capture kan til og med festes til sykkelstyret. Dermed kan du forevige hele sykkelturen. Vis mer


I videoen under demonstrerer Dering hvordan systemet virker:

Capture, by Peak Design from Peter Dering on Vimeo.

Kommer til sommeren

Capture er foreløpig ikke i salg, men forventes til markedet rundt 1. juli. Prisen antydes til å ligger rundt 50 amerikanske dollar, eller rundt 265 norske kroner med dagens lave kurs. Du finner mer informasjon her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Synes du dette var en smart løsning? Bruk debatten for å si din mening, og tipse lesere om eventuelle smarte løsninger som allerede eksisterer.