CanoScan D1250U2F – ny skanner med USB 2.0

Canon nøyer seg ikke med å fornye blekkskriverparken, de lanserer også en ny skanner i samme slengen.

De fleste rimelige skannere har vært med parallell eller USB-tilkobling til PCen. Dette har fungert bra for hjemmebruk, og til dels også for kontorbruk. Men særlig raskt har det ikke vært. SCSI-baserte skannere har vært langt raskere, men de har ligget i en høyere prisklasse. I tillegg kreves selvsagt også at PCen er utstyrt med et SCSI-kort.

Nå har USB 2.0 kommet både som standard på nye PCer, på nye hovedkort og som rimelige tilleggskort for stasjonære og bærbare. Da er det ikke overraskende at Canons nyeste skanner er ustyrt med USB 2.0. Da er det opp til brukeren å være fornøyd med eksisterende langsom USB 1.x eller å investere noen hundrelapper i et USB 2.0 kort for å øke hastigheten.

CanoScan D1250U2F – ny skanner med USB 2.0

CanoScan D1250U2F har 1200x2400 punkters oppløsning og gir utmerkede resultater fra alle typer originaler. Den har også innebygget filmadapter, som lar deg skanne 35mm film med høy kvalitet.

Hengselet er av den etter hvert velkjente Z-typen, som gjør det enkelt å skanne bøker og andre tykke objekter.

For enkel betjening har den fire taster i fronten, som setter i gang og fullfører hver sin type forhåndsdefinerte skannejobb og viderebehandling. Spesielle taster gir automatisk skanning av 35mm film og fotografier.

En spennende finesse er multifoto. Do kan legge i flere foto samtidig, og skanneren finner automatisk de forskjellige bildene, beskjærer og retter opp hvert enkelt bilde.

Det følger med en omfattende samling programvare, som Adobe PhotoShop Elements, ScanGear CS-U, ScanGear, PhotoRecord, ArcSoft PhotoBase og OmniPage OCR-programvare.

Skanneren skal være klar for salg i slutten av februar 2002, men prisen har vi ikke fått oppgitt.