Canon S450

Det er vanskelig å se forskjell på Canon S450 og forgjengeren BJC 6200. Men under panseret har det skjedd endringer, og S450 markerer et langt skritt i riktig retning for Canon.

Canon S450
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]
Styreprogrammet lar deg manipulere fotografier direkte i utskriften Foto: BEL
Styreprogrammet lar deg manipulere fotografier direkte i utskriften Foto: BEL Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Canon lanserer fire nye allround blekkskrivere denne våren, S400, S450, S600 og S4500. Førstnevnte er en rimelig skriver uten fotokit, mens sistnevnte har de samme egenskapene som S450, men også skriver ut i A3-størrelse.

LES OGSÅ:

Mye nytt under panseret

S450 tar over for modellen BJC 6200, som bare fikk delvis godkjent karakter idenne omtalen. Og det er først og fremst bak skallet de største endringene har skjedd. Skriveren er nemlig utstyrt med helt nye skriverhoder, nytt papirmatingssystem og ny framtrekkmekanisme. De mekaniske endringene skal i følge Canon også ha gjort skriveren langt mer støysvak enn forgjengeren.

I tillegg har skriveren fått helt nye drivere, styreprogrammet har fått en rekke nye avanserte innstillinger. Nytt blekk og forbedret blekkhåndtering fører til både bedre farger og lengre levetid på utskriftene.

For øvrig er spesifikasjonene velkjente, med en oppløsning på 1440x720 dpi (som langt i fra er imponerende i seg selv i 2001) og hastigheter på 10 sider pr minutt ved sorte tekstutskrifter, og 7 sider i farger.

Skriveren kommuniserer med PC/Mac med USB-, men har også en kontakt for parallellport. Drivere for MAC og Windows (alle versjoner) følger med på CD, også på norsk. Forøvrig får du en grei brukerveiledning, også den på norsk.

Flere funksjoner i samme enhet

S450 bruker separate blekktanker, noe som i mange tilfeller kan vise seg å gi den beste skriverøkonomien. Den svarte blekkassetten kan enkelt byttes ut med en fotokassett, som består av tre mindre kassetter; sort, lys cyan og lys magenta. Dermed har du gjort din S450 om til en fullblods 6-kammers fotoskriver.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du kan også bytte ut blekkassettene med et skannerhode, som gir deg muligheten til å bruke skriveren til å skanne inn dokumenter. Les mer om løsningen i denne artikkelen.

Omfattende kontroll over utskriftene

I likhet med forgjengeren er installasjonsprosedyren enkel. Etter at du har satt i blekk-kassettene, utføres en automatisk kalibrering, og du er klar til å bruke skriveren i løpet av minutter.

Styreprogrammet til skriveren er utvilsomt det mest omfattende vi har sett noen gang. Her kan du sette en rekke nyttige og mindre nyttige innstillinger, og til og med utføre manipulasjoner av fotografier direkte i utskriften. Omfattende til tross, styreprogrammet er både intuitivt og oversiktlig, og takket være at nordmannen Terje H. Jansen lager driverne for Canon, henger alle hjelpe- og ledetekstene på greip.

Vi likte også de innebygde ”stemplene”, som for eksempel kan sette ”konfidensielt” på skrå over alle utskriftene dine, uansett om kilden er et fotografi eller tekstdokument. Her kan du legge inn dine egne stempler, for eksempel firmalogo. Nyttig.

Klikk her for å lese om kvalitet og hastighet på utskriftene