Canon oppgraderer skriverparken

Canon har satset store ressurser på å bli nummer én på markedet for blekkskrivere. Nå lanseres flere nye modeller.

Denne gang lanserer Canon fem nye blekkskrivere i flere prisklasser, og har samtidig sikret seg at disse blir lettere tilgjengelig gjennom butikkjeder her i Norge enn hva som var tilfelle tidligere.

S630 og S6300 for profesjonell bruk

Bare et halvt år etter lanseringen av suksessmodellen S600 (som for øvrig ble kåret til testvinner på DinSide Data) kommer etterfølgeren S630. Den nye modellen skal være hakket raskere, inntil 17 sider pr minutt i svart/hvitt, og har fått et nytt og spennende design i grått med lokk i svart metallic. For øvrig er skriveren lik forgjengeren, som du kan lese mer om i denne artikkelen. Prisen er satt til 2.795 kroner inkludert mva.

En storformat-utgave av samme skriver lanseres også, S6300, med mulighet til å skrive ut fotografier i utfallende A3-størrelse. Prisen på denne blir 5.495 kroner inkludert mva.

S500 - nesten identisk

Samtidig lanserer Canon en rimeligere utgave av S630. Denne har fått betegnelsen S500, og er utstyrt med samme skrivehodet og blekket som S630. Det betyr i praksis lik kvalitet på utskriftene, men S500 er ikke fullt så rask som S630 og S600 (maks 12 sider pr minutt i svart/hvitt). Vi har prøvd en prototype av skriveren, og den kan uansett betegnes som svært rask; 2 1/2 minutt på å skrive ut et A4-foto i beste kvalitet lar vi oss fortsatt imponere over. Utseendemessig er den identisk med S630. Prisen på denne skriveren blir 2.295 kroner inkludert mva.

Artikkelen fortsetter under annonsen

S300 - like god kvalitet

For avanserte hjemmebrukere lanseres modellen S300. Denne har en annen, mer plassbesparende utforming og annet drivverk enn storebrødrene, og er kun utstyrt med USB-kontakt. For øvrig er skrivehodet som benyttes det samme, og foreløpige sammenligninger som vi har utført, tyder på at kvaliteten er den samme som hos de dyrere modellene. Fargebekket sitter derimot ikke i separate kassetter som på S500 og S630, noe som kan medføre høyere driftskostnader. Prisen for S300 blir 1.695 kroner inkludert mva.

S100 - for nybegynnere

For nybegynnere lanserer Canon modellen S100. Denne har en maks oppløsning på 720x360 dpi, og egner seg derfor først og fremst til tekst og enkel grafikk. Designet er plassbesparende, og hastigheten er oppgitt 5 sider pr minutt i svart/hvitt, og 2 i farger. Prisen er satt til 795 kroner inkludert mva.

Alle de nye skriverne fra Canon leveres med drivere for Windows 95/98/Me/NT/2000/XP og MacOS. Samtlige modeller blir tilgjengelig i Norge i løpet av september, og DinSide Data vil teste dem så snart de er tilgjengelige.

Lenker:
Vår store test av blekkskrivere