Canon oppdaterer kameraparken

Tre nye kameraer har Canon lansert, i tre prisklasser tilpasset forskjellige bruksområder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Canon satser knallhardt på å være høyst tilstede for hele spekteret av brukergrupper som krever litt av fotoutstyret.

I høst kommer det derfor en helt ny IXUS, en ny PowerShot S45 og neste generasjon i G-serien: PowerShot G3.

image: Canon oppdaterer kameraparken

IXUS V3 – ultrakompakt

Denne nye modellen er verdens minste kamera som har 3,2 megapixels oppløsning, 2x optisk zoom og LCD fargeskjerm. Kombinert med en kraftig bildeprosessor skal dette gi et stilig og brukervennlig kamera, med avansert automatikken bilder av topp kvalitet med minimal innsats.
Designet er nytt, men har felles trekk med andre modeller i IXUS-serien, som børstet rustfritt stål, og et generelt slankt, glatt og elegant design.

Den nye bildeprosessoren – DIGIC DIGital Imaging Core – sørger for enda mer effektiv kontroll av de forskjellige basisfunksjonene, mens den nye teknikken iSAPS – Intelligent Analysis based on Photographic Space – sørger for å gjøre en motivanalyse basert på en omfattende database av nøkkelinformasjon. Basen er innebygget i elektronikken i kameraet og informasjonen i forbindelse med ”eksponeringen” sammenlignes med statistikkene for å gi optimalt resultat.

En retningssensor er også bygget inn, som gjør at lysmålingen og justeringen av hvitbalanse tar hensyn til posisjonen. En lys himmel eller snødekke vil derfor registreres om du holder kameraet vann- eller loddrett.

Med 9-punkts autofokus støttet av kunstig intelligens (AiAF), får du enda bedre resultater, i følge Canon.

IXUS V3 kommer med et rikt utvalg programvare og vil være leveringsklart i november, med en listepris på 5 595 kroner inkl mva.

image: Canon oppdaterer kameraparken

PowerShot S45

Dette er arvtakeren etter S40 som har vært testvinner i sin klasse på DinSide. Den nye modellen har beholdt alle de viktige egenskapene, som oppløsning på 4 megapiksler, 3x zoom og både manuell betjening og avansert automatikk.

Det nye ligger først og fremst i ny elektronikk, med den samme teknikken som nevnt ovenfor i forbindelse med IXUS.

Canon fremhever spesielt p-punkts AiAF og AF/AE, som sammen gir optimale resultater både når det gjelder fokusering og eksponering, selv om hovedmotivet er i bevegelse eller i ytterkanten av bildet.

S45 har også gode manuelle muligheter for den kreative, og et utvalg effekter som sepia, B/W, soft fokus og saftige eller nøytrale farger.

PowerShot S45 kommer med et rikt utvalg programvare og vil være leveringsklart i november, med en listepris på 7 295 kroner inkl mva.

image: Canon oppdaterer kameraparken

PowerShot G3

Nå er det altså duket for tredje generasjon i G-serien, som henvender seg til avanserte amatører og halvprofesjonelle.

Sammenlignet med forgjengeren G2, så er det to områder hvor det er vesentlige nyheter: Optikken og elektronikken. Design og finesser er ikke veldig forskjellig fra forgjengeren.

Det nye objektivet har fått 4x zoom og høy lysstyrke, F2.0 - 3.0. Zoomen tilsvarer 35 - 140 mm på et 35mm kamera, og sørger for fleksibilitet og topp resultater i de fleste situasjoner, i følge Canon.

Treg respons hos digitalkameraer, sammenlignet med film er stadig et ankepunkt, men Canon svarer også i denne serien med en ny ultra-rask DIGIC bildeprosessor. Denne vil befeste G-seriens status, og "gjøre Årets digitale kamera i Europa (PowerShot G2) til et enda bedre digitalkamera" i følge Produktsjef Tom Larsen hos Canon.

Også her brukes iSAPS, databasen over statistisk bildeinformasjon, for å sørge for de optimale innstillingene uansett motivtype.

PowerShot G3 kommer med et rikt utvalg programvare og vil være leveringsklart i november, med en prisantydning på 8 995 kroner inkl mva.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!