Canon MV 450i

Et lite DV-kamera med myke linjer. Vi tester MV 450i, som skal appellere til de designbevisste.

Canon MV 450i
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

Dette kameraet fra Canon har en avlangt utforming, men er ikke spesielt større i volum enn den ”stående” løsningen fra JVC. Den er riktignok noe tyngre enn testens letteste kamera, JVC DVX 44, som veier 542 gram. MV 450i veier likevel ikke mer enn beskjedne 641 gram med batteri og DV-kassett.

LES OGSÅ:

Liten og stilig

Det som karakteriserer produktet er de myke linjene og det fargerike designet. Kameraet er enkelt å skru av og på, med et behagelig dreibart hjul. På høyre siden av kameraet finner du også zoom-kontrollen, knapp til å ta stillbilder, og bryter som skifter mellom betjening av DV-kassetten og minnekortet. Dette kameraet har nemlig støtte for SD-kort for lagring av stillbilder. Et 8 MB-kort følger med.

På venstre side av kameraet finner du knapper som betjener avspillingen av DV-kassetter, manuell fokus og eksponeringsfunksjoner. Disse knappene lyser blått mens kameraet er skrudd på, og fargen kan skiftes til turkis og grønn etter smak og behag.

Lenger ned befinner menykontrollen seg, som også brukes til å stille inn fokuset ved manuell betjening. Flere funksjonsknapper finns under LCD-lokket – der skrur du på menyen, digitaleffekter og betjener minnekortet. Egentlig litt upraktisk å spre betjeningen av kameraet på så mange forskjellige steder, men knappene er i alle fall store, tydelige og forståelige.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Andre finesser

Kameraet har relativt beskjeden zoom-funksjonalitet i forhold til de andre kameraene vi har testet, 10x optisk og 200x digital, men ut fra våre erfaringer vet vi at det egentlig holder i massevis. Ekstreme forstørrelser som 400-600x resulterer tross alt bare i pikselrot og ubrukelige opptak.

Utviklerne har egentlig vært ganske sparsomme med ekstrafunksjoner. Kameraet har få spesialeffekter og eksponeringsfunksjoner. Spørsmålet er om det kanskje er like greit?
Det vi imidlertid umiddelbart savner, er nattbilde-funksjon. Du kan riktignok justere kameraet til å tåle lav belysning, men det finnes ingen spesifikk funksjon for filming i mørket.

Et viktig moment er at kameraet har DV-inn mulighet – noe som er uvanlig i denne prisklassen. Den funksjoner lar deg overføre redigerte filmer fra PCen til DV-kassetten, uten tap av bildekvalitet.

Konklusjon

MV450i er et bra kamera, spesielt egnet for de som setter pris på størrelse og enkel betjening. Muligheten for lagring av stillbilder på minnekort og DV-inngangen er betydelige plusspoenger, men det at kameraet ikke har nattbilde-mulighet trekker helhetsinntrykket noe ned.

Kameraet koster mer enn de rimeligste løsningene fra Panasonic og JVC, kameraene som vi mener har de beste allround-løsningene. Men du finner heller ikke så mange kameraer til denne prisen som har både DV-inngang og støtte for minnekort. Har du behov for disse funksjonene, og er budsjettbevisst, er MV450i et godt valg.