Canon MV 400i

Vi har tidligere testet en litt mer avansert versjon av dette kameraet – nå er tiden inne for lillebroren MV 400i.

Canon MV 400i
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

Det kameraet vi prøvde i forrige omgang heter MV 450i, og er en dyrere modell med DV-inngang og minnekortstøtte. MV 400i er praktisk talt helt identisk, minus minnekort.

LES OGSÅ:

I praksis

Kameraet har et veldig greit design, med tydelige og store knapper, behagelige farger, og viktigst av alt er det lett og lite. Det er tydelig at dette produktet er rettet mot mindre erfarne brukere, og mye er lagt opp til brukervennlighet.

Kameraet har ganske mange knapper, både under LCD-lokket og ovenfor. Her kan du styre menyen, skru spesialeffekter av og på og betjene avspilling av opptak. Disse knappene er imidlertid svært logisk plassert og du lærer deg raskt hva de forskjellige gjør.

Zoom-kapasiteten er noe begrenset, den optiske zoomen rekker kun til 10x, og den digitale til 200x – men vi ser ikke på sistnevnte som noen stor ulempe, altfor mange kameraprodusenter skryter av enorme forstørrelser som egentlig bare reduserer bildekvaliteten.

Som de aller fleste DV-kameraene har også dette muligheter for filming i forskjellige innendørs- og utendørs-situasjoner og for filming i lav belysning. Dette Low Light-moduset innebærer dessverre kun redusering av lukkerhastigheten, som gir et hakkete bilde desto mørkere det er.

Det er egentlig lite mer å si om funksjonaliteten til MV 400i – det er enkelt og praktisk, og vil være tiltalende for de som liker små og lette (617 gram) kameraer. Det er også godt å holde i, logisk designet og med enkel tilgang til alle funksjonene.

Konklusjon

MV 400i er ikke det mest funksjonsrike kameraet i verden – bortsett fra DV-inngangen er det begrenset med spesialeffekter og andre mer eller mindre praktiske innretninger. Canon har i stedet valgt å satse på mindre krevende brukere som rett og slett vil ha et kamera som funker – og ikke koster all verden. Innen denne kategorien mener vi at de har truffet blink. Til 8.990 kroner får du et kamera som er perfekt til bursdagselskap eller julefeiring.