Canon med ny Digital Ixus

Det populære mini-digitalkameraet Digital Ixus har vært en økonomisk suksess for Canon. Nå kommer en ny utgave av kameraet, med videofunksjon.

Canon Digital Ixus har en høyde og bredde knapt større enn et kredittkort (87 x 57 x 26,9 mm.), og vår testjournalist Torvald Kvamme var imponert over ytelsene til det lille digitalkameraet. Du kan lese hele testen ved å følge denne lenken .

Verdens minste videoopptaker?

Nå er oppgraderingen klar, og selv om Digital Ixus V ikke har fått høyere oppløsning (fortsatt 2.11 millioner bildepunkter, 1600x1200), så har Canon fått plass til flere andre nyheter i det knøttlille kamerahuset. Først og fremst kan du nå bruke Ixus som en liten videoopptaker, og med det medfølgende 8 MB CompactFlash minnekortet får du plass til inntil 48 sekunder med video i laveste oppløsning (160x120). Du kan også ta opp video i svært høy oppløsning (640x480), men da bør du ha et større minnekort. 8 MB holder nemlig ikke til mer enn 6 sekunder med opptak.

Canon hevder at kameraet er blant de mest avanserte i sin klasse, og Ixus v er blant annet utstyrt med en ny bildeprosessor som skal levere enda bedre bilder enn før. På lukkerhastigheter på mer enn 1/6 sekund brukes et nytt støyreduksjonsfilter som skal gi bedre skarphet i gjengivelse av detaljer. I tillegg er Ixus V utstyrt med nye strømsparefunksjoner som sørger for lengre batterilevetid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Digital Ixus V leveres med oppladbart batteri og programvare for Windows 98/Me/2000 og Mac. Kameraet ventes i butikkene i juni, og prisen vil ligger på rundt 7.000 kroner inkl moms.