Canon med markedets lekreste skannere?

Fra å være en nesten ubetydelig leverandør av skannere, har Canon klart å komme opp i teten i løpet av det siste året. Med nye modeller satser Canon nå enda sterkere på dette markedet, som er i sterk vekst.

Lanseringen av den ultrakompakte CanoScan FB630U satte virkelig fart på sakene for Canon. Dette var et produkt som hadde de helt riktige egenskapene, og en hyggelig, men ikke for lav pris. Vi var også svært begeistret for denne lekre skanneren i vår minitest.

Canon her videreutviklet grunnkonseptet bak denne modellen og lanserer nå flere oppfølgere. De kommer i salg i løpet av få uker og vil finnes i flere prisklasser med nye og spennende egenskaper.

CanoScan N650U

Detter er etterfølgeren til FB630U og er verdens minste 600dpi-, 42 bit-, flatbed arkskanner for A4-format.

Den tar ikke stort mer plass enn et A4-ark, og er enda mer slank og elegant enn forgjengeren. Den har samme enkle betjening, hvor et enkelt trykk på knappen starter støtteprogramvaren.

Den har en optisk oppløsning på 600x1200 dpi, har 14-bits fargedybde internt og 8 bit eksternt. Den er rimelig rask, og skanner en A4-side i farger på 112 skunder i 600 dpi. Grensesnittet er USB og den trenger ingen separat strømforsyning. Som ved alle lignende USB-enheter, må du selv passe på at du ikke overbelaster USB-porten. Kobler du den rett i PCen er det ikke noe problem, men enkelte USB-enheter med ekstra USB-kontakter for viderekobling gir ikke nok strøm. Et eksempel er Microsofts USB-tastatur.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Canon med markedets lekreste skannere?

En stor praktisk fordel med denne modellen er det nye hengselet som gjør at det er mulig å skanne bøker uten at lokket peker rett til værs.

Prisen vil bli 995 kroner inkl mva.

Den elegante varianten CanoScan N656U har samme spesifikasjoner som CanoScan N650U, men er en deluxe-utgave som leveres med et glattbørstet aluminiumsdeksel.

Denne blir et par hundre kroner dyrere enn standardmodellen.

Begge modellene leveres med programvare både for Windows 98/2000 og Mac OS 8.5 eller høyere.

CanoScan D660U

Canon med markedets lekreste skannere?

Dette er en helt ny 600dpi, 42-bit fargeskanner med mulighet for 1200dpi 35 mm filmskanning. Den har en innebygd filmadapter basert på en 600dpi CCD-sensor for både positive og negative 35 mm filmoriginaler. Filmadapteret benytter Canons VAROS-teknologi (Variable Refraction Optical System) som gir en oppløsning på opp til 1200 dpi ved hjelp av skanning i to pass og en mekanisk/optisk justering mellom avlesingene.

Den er også svært kompakt og USB-basert, men krever ekstern strømforsyning.

CanoScan N1220U

Canon leverer verdens minste 1200 dpi USB-skanner for A4-format med 42-bit fargedybde og ytelse på profesjonelt nivå. Denne har de samme praktiske egenskapene som de rimeligere utgavene, men har dobbelt så høy optisk oppløsning og gir et enda bedre resultat.

Programvaren er også mer avansert, med bl.a. Photoshop 5.0 LE inkludert, sammen med annen støtteprogramvare for billedbehandling og tekstgjengjenkjenning (OCR).

Designet er også i luksusutførelse, med lokk i børstet metall, og den trenger heller ikke ekstra strømforsyning.

Hvilken skanner skal jeg velge?

DinSide er allerede i gang med en test av rimeligere skannere for privat og kontorbruk. Her vil du finne en grundig gjennomgang både av disse nye enhetene fra Canon og modeller fra andre leverandører i løpet av nær fremtid.