Canon lanserer nye, små DV-kameraer

DV-kameraene blir bare mindre og mindre. Nå lanserer Canon en ny serie videokameraer som har flere nyheter enn bare størrelsen.

Den nye MV4-serien består foreløpig av to produkter– MV4i og MV4i MC. Utviklerne har satset både på innhold og stilig design, og disse kameraene er de minste Canon hittil har utviklet.

Alle kameraene i serien har de samme grunnleggende funksjonene: 800.000-piksel CCD-brikke, som skal sørge for høy kvalitet på bildet, 10x optisk zoom (40x digitalt), bildestabilisator, diverse eksponeringsmoduser, fjernkontroll og andre standardfunksjoner.

LCD-skjermen har 200.000 piksler og 2,5 tommers størrelse.

Andre finesser

Canon har også utviklet nye kompresjonsalgoritmer for lengre opptakstid. Det såkalte ELP-moduset gir tre ganger lengre opptakstid enn det vanlige SP-moduset, og det betyr, i følge Canon, at en 80-minutters kassett kan lagre opptil fire timer med film.

Begge MV4i og MV4i MC-modellene har både digital og analog inn- og utgang. Takket være den analoge inngangen kan du overføre gamle VHS-opptak og ta bedre vare på dem i DV-format.
MV4i MC-versjonen har også støtte for minnekort, både av MMC- og SD-format. Dette gjør overføring av stillbilder fra kameraet til PCen mye enklere.

I følge Canon veier kameraene kun 390 gram, og skal være svært behagelige å betjene.

MV4i og MV4i MC kommer på det norske markedet i oktober. MV4i kommer til å koste 13.495 kroner (inkludert mva), mens MV4i MC vil koste en tusenlapp mer.