Canon lanserer nye skrivere

NYHET: De nye skriverne har fått nytt blekk og mindre dråpestørrelse. Stikkord: Bedre fotokvalitet, høyere hastigheter og lengre levetid på utskriftene.

Canon ligger ikke på latsiden når det gjelder lanseringshastighet - og størrelsen på lanseringene blir stadig større. Nylig lanserte selskapet en rekke nye skriverprodukter, og nok en gang har fokus vært på å skrive ut enda raskere og bedre enn før. Derfor introduserer Canon et helt nytt separat patronsystem med nytt og mer varig blekk. De nye patronene har innebygd fargekode, og gir beskjed til skriveren dersom de settes i feil posisjon.

- De nye patronene inneholder like mye blekk som før, men klarer å tyne ut noen ekstra sider i forhold til forrige generasjon. Prisen er økt med 15 kroner pr farge, men dette får man igjen i form av flere utskriftssider, forteller produktspesialist Terje Jansen i Canon til DinSide Data.

Enkelte modeller har fått doblet størrelsen på skrivehodene, noe som gjør at utskrifter skal fullføres langt raskere enn tidligere. Skriverprogramvaren er også oppgradert og har fått nytt grensesnitt og nye funksjoner.

Fotoskrivere

Toppmodellen blant de rene fotoskriverne blir PIXMA iP6600D. Dråpestørrelse på 1 pikoliter og oppløsning på hele 9600 x 2400 dpi skal sørge for bedre fotokvalitet enn noen gang. Modellen er utstyrt med en LCD-skjerm som måler 8,9 cm, og minnekortleser, PictBridge-inngang, samt iR-port. Bluetooth-adapter kan også kjøpes som ekstrautstyr. Av andre egenskaper nevnes CD-print og automatisk tosidig utskrift. Et kantløst 10 x 15 cm fotografi skal være ferdig skrevet ut i løpet av 46 sekunder, i følge Canon selv.

iP6600 Vis merPris på PIXMA iP6600D blir 2.499 kroner, men Dixon-kjeden (Elkjøp/Lefdal) har kjøpt opp hele første partiet, så den blir kun å finne i disse butikkene.

iP6220 Vis merEnda verre blir det å få tak i lillebroren PIXMA iP6220D. Denne kommer nemlig ikke i til Norge i høst i det hele tatt, tidligst på nyåret. Dette er en enklere modell, fortsatt med fargeskjerm og PictBridge-inngang, men oppløsningen her er 4800 x 1200 dpi og dråpestørrelsen 2 pikoliter. Prisen er ventet å ligge på 1.599 kroner når og hvis den dukker opp her hjemme.

iP6210 Vis merPIXMA iP6210 derimot, blir tilgjengelig alt i høst. Dråpestørrelse og oppløsning som iP6220D, men uten fargeskjerm. et kantløst foto i 10 x 15 cm skrives ut på 60 sek i topp kvalitet. Prisen på denne skriveren blir veiledende 1.099 kroner inkl mva.

Allround-skrivere

Skillet mellom fotoskrivere og allround-skrivere går på at sistnevnte mangler lys cyan og lys magenta blekk, og har færre fotofunksjoner innebygd i skriveren, slik at du må bruke PCen for å få full funksjonalitet på dette området. Forskjellene i utskriftskvalitet skal i følge Canon være marginale, blant annet takket være høy oppløsning og liten dråpestørrelse.

iP5200 Vis merNy toppmodell her blir PIXMA iP5200R. Også denne har dråpestørrelse på 1 pikoliter, 9600 x 2400 dpi, samt separate blekkpatroner. Men den har fått det brede skrivehodet, og skal kunne fullføre en kantløs fotoutskrift, 10 x 15 cm på 36 sekunder. Denne skriveren har to arkmatere, og kan tilkobles kablet nettverk (Ethernet), via USB, eller trådløst (WLAN). Prisen blir 2.399 kroner inkl mva. Klarer du deg uten WLAN, blir prisen 1.899 kroner inkl mva.

iP4200 Vis merEn litt enklere modell, PIXMA iP4200, har spesifikasjoner som stort sett er de samme som for iP5200. Men hastigheten er ikke fullt så høy; 51 sekunder på et 10 x 15 cm foto. Prisen på denne er satt til 1.499 kroner inkl mva.

I tillegg til de modellene som er skissert over, lanserte Canon også to billig-modeller, iP2200 til 999 kroner og iP1600 til 799 kroner. Disse er noe enklere og er litt tregere enn de mer avanserte modellene.