Canon lanserer nye DV-kameraer

Nok en DV-serie fra Canon er på vei, og denne er oppfølgeren til MV4-modellene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha nytt ekstremt stor suksess med MV500-serien, som var først og fremst rettet mot mindre proffe brukere, lanserer nå Canon nye produkter i mid-range-spekteret. Den nye serien heter MV5.

Det er tre modeller inkludert i produktlinjen, og disse er MV5, MV5i og MV5i MC. Kun de to sistnevnte vil være i salg i Norge. Det er ved første øyekast helt klart at kameraene bygger på MV4-designet (les vår test av MV4i MC her), og fokuset er liten størrelse - men her er det også mange finesser.

Lite og pent

image: Canon lanserer nye DV-kameraer

Utseendemessig er MV5-serien ganske lik MV4, men med noen små endringer, blant annet har den optiske søkeren fått en litt annen vinkel. Batteriet er også av en annen type, nå skal nemlig Canon bruke samme batteri i sine stillbilde- og videokameraer. Det er ellers noen mindre designendringer på knapper, men ingenting drastisk.

De viktigste nyhetene befinner seg imidlertid på innsiden. Blant annet skal kvaliteten på stillbildene være forbedret, takket være flere nye teknologier og mindre CCD-brikke (1/6 ", 800.000 piksler).

Det er også mulig å lagre videosnutter i Motion JPEG-formatet direkte på minnekortet (kun MV5i MC). MV5i MC-modellen har også innebygd USB-port, som gjør det enklere å koble kameraet til datamaskin eller annet periferiutstyr. Begge modellene har for øvrig alle de nødvendige portene innebygd - DV, AV og S-video, samt mikrofoninngang. Dette eliminerer altså den noe upraktiske dokkestasjonen kjent fra MV4-serien.

image: Canon lanserer nye DV-kameraer

Zoomkapasiteten er blitt utvidet til 200x digital (10x optisk).

MV5-kameraene har også analog-digital konverter, som konverterer signaler fra gamle, analoge opptak til DV i sanntid.

Kameraene har flere nye digitale effekter, samt et nytt nattmodus. Det finnes også et godt utvalg av tilbehør (blant annet filtersett og vidvinkelkonverter).

Begge kameraene leveres også med videoredigeringsprogrammet Pinnacle Studio 7SE.

Canon fortsetter sin aggressiv prising, og MV5i MC skal koste 12.795 kroner, mens MV5i ligger på kun 11.295. Begge modellene skal være tilgjengelige i juni, og vi kommer da tilbake med en grundig test. Vi har imidlertid allerede prøvd toppmodellen MV5i MC, og førsteinntrykket er utelukkende positivt!