Canon lanserer Bubble Jet i990

Canon lanserer Bubble Jet i990

Med 7 blekktanker og hastigheter som overgår alt vi tidligere har sett på fotoskriverfronten, håper Canon at deres nye flaggskip vil parkere all konkurranse.

Publisert
Sist oppdatert

Canon er ikke beskjedne i sin egen omtale av i990, som de velger å kalle "den perfekte fotoskriveren". Den skriver ut med en oppløsning på 4800 x 2400 punkter og bruker en permanent dråpestørrelse på 2 pikoliter, og skal i følge selskapet være i stand til å skrive ut et foto i kantløs A4-størrelse på utrolige 37 sekunder. Det er nesten dobbelt så raskt som Bubble Jet i965, så så langt har vært den raskeste DinSide-redaksjonen har testet.

Nytt rødt blekk

i990 benytter en nyutviklet teknologi kalt CromaPLUS. Her brukes et nytt rødt tilleggsblekk som skal gi et mer livfullt og naturtro resultat. Skriveren støtter også den uavhengige PictBridge standarden og Canons egen Bubble Jet Direct for direkte utskrift fra enkelte digitalkameraer, uten å gå veien om PCen.

Ingar Taxt er produktsjef i Canon.
Ingar Taxt er produktsjef i Canon. Vis mer


Den høye hastigheten skyldes i følge Canon et bredt skrivehode med svært høy dysetetthet. Hele 5376 blekkdyser støter ut mer enn 100 millioner dråper i sekundet. Også på tekst og enkel grafikk skal skriveren klare seg bra hastighetsmessig, med inntil 16 sider i sort/hvitt og 12 sider i farger pr minutt.

- Bubble Jet i990 er den nye skriveren for profesjonelle brukere som er presset på tid og forlanger maksimal fotokvalitet, samtidig som de verdsetter raske resultater og lave kostnader, sier produktsjef i Canon, Ingar Taxt.


Skriveren leveres med ekstra magasin for fotopapir, og diverse programmer for bilde- og utskriftsbehandling. Skriveren er kompatibel med alle vanlige Windows- og Mac-baserte operativsystemer som støtter USB - aller helst USB 2.0 for å sikre hastigheten.

Her finner du vår løpende test av blekkskrivere

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer