Canon fornyer skriverparken

Allerede i desember fikk vi se en rekke nye blekkskrivere fra Canon, men det er først nå vi får lov å fortelle om dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En helt ny serie blekkskrivere lanseres, med 8 nye modeller i hele spekteret fra den minste og enkleste S200 til toppmodellen S9000 som gir utskrifteri A3+ med en hastighet og kvalitet vi ikke har sett maken til.

image: Canon fornyer skriverparken

S200

Dette er en rimelig og kompakt blekkskriver, beregnet på hjemmebruk for førstegangskjøperen. Den har et helt nyutviklet skriverhode, som gir en oppløsning på 2880 punkter/tomme.

Samtidig gir det nye hodet enda større fargedybde, og enda skarpere tekstkvalitet.
Fire separate patroner gir bedre og mer fleksibel blekkøkonomi

Hastigheten oppgis til 5 sider i minuttet for sort/hvitt og 3 sider pr minutt for farger.

Funksjonen Vivid Photo øker fargedynamikken sammenlignet med hva som er mulig å vise på en skjerm (mer enn 32-bits fargedybde), og andre teknikker sørger for at skriveren er lett å bruke til forskjellige utskriftsoppgaver, også for nybegynneren.
Grensesnittet er USB.

image: Canon fornyer skriverparken

S520

Videre opp i klassen finner vi S520, som er beregnet på hjem og kontor. Den har bidireksjonal utskrift, som gir langt kortere utskriftstid. Sort/hvitt har en topphastighet på 14 sider/minutt, mens farger håndteres med opptil 9 sider/minutt.

Denne skriveren bruker også 4-fargers system med separate blekkpatroner, og oppløsningen er på 2400x1200 punkter/tomme.

S520 skriver også kantløst, slik at du får dekket hele fotopapiret uten hvite kanter.

Grensesnittet er både USB og parallellport.

image: Canon fornyer skriverparken

S750

Enda et hakk opp på ytelsesskalaen finner vi S750. Dette er en blekkskriver som skal kunne ta opp konkurransen med rimelige laserskrivere på kontoret, men samtidig tilby et langt bredere spekter av utskriftstjenester.

Det er først og fremst hastigheten og papirhåndteringen som skiller denne fra den mindre modellen. Men også selve skriverhodet er basert på en ny teknikk, med doble sett dyserader som er forskjøvet og speilvendt. Dette gir samme sekvens i fargeleggingen uansett bevegelsesretning, og enda jevnere fargedekning. Samtidig gir det rom for økning av hastigheten.

Hele paprhåndteringen er basert på en ny konstruksjon, og gir mye raskere vognbevegelse og linjemating.

Dette gjør S750 til den raskeste skriveren blekkskriveren i denne klassen, både til farger og sort/hvitt.

image: Canon fornyer skriverparken

S820D fotoskriver med direktekobling

Denne skriveren kan skrive ut direkte fra kamera, både Canons egne og andre fabrikater. Dermed er det unødvendig å gå veien om PC når bildene bare skal skrives ut direkte, og ikke
redigeres eller behandles.

S820 skriver ut direkte fra minnekortet, og håndterer både CompactFlash, SmartMedia og MemoryStick ved hjelp av forskjellige adaptere til den innebygde PCMCIA-kontakten.

Skriveren har et eget LCD-display med menysystem hvor du kan velge innstillinger for de forskjellige utskriftsparametere. Både utskriftskvalitet, papirtype og bildelayout, samt valg av bilder styres herfra.

Du kan også kjøpe et ekstra LCD-panel, som kan vise bildene på minnekortet, før du velger utskrift.

Skriveren har 6 fargekassetter og leverer en A4 i fotokvalitet på to minutter.
Den kan selvsagt også brukes med både PC og Mac tilkoblet med USB.

image: Canon fornyer skriverparken

S900

Dette er fotoentusiastens drømmeskriver, i følge Canon. Og vi ble faktisk svært imponert både over kvalitet og hastighet.

I forhold til forgjengeren S800 er S900 dobbelt så rask, og kvaliteten er om mulig enda et hakk bedre.

Den skriver topp fotokvalitet på A4 Photo Paper Pro på i overkant av 1 minutt, og 4”x6” gjøres unna på under 30 sekunder.

Blekksystemet bruker 6 patroner, og skriverhodet har hel 3072 dyser! Detter dobbelt så mange som hos forgjengeren, og 10 ganger så mange som hos nærmeste konkurrent.

For oss som har vært den stolte eier av den svært tidlige Canon-skriveren BJ-10 i steinalderen en gang, er det en sterk opplevelse å se fantastiske fargebilder komme raskere ut av skriveren enn enkel tekst gjorde den gang.

Vi drømte ikke om at dette skulle bli mulig.

image: Canon fornyer skriverparken

S9000

Dette er den samme teknikken i det store formatet, beregnet på reklamebyråer og andre profesjonelle brukere – samt den kompromissløse fotoentusiast.

Den skriver A3 på drøyt 2 minutter og en full A4 på drøyt 1 minutt. Vi snakker fremdeles om full fotokvalitet på Photo Paper Pro.

Skriveren håndterer A3+ utfallende i 2400 x 1200 punkters oppløsning, den håndterer papirkvaliteter fra 64 til 105g/m2 og spesialpapir fra Canon på opptil 245g/m2.

Grensesnittet er USB.

Priser og levering

I skrivende stund er ikke alle detaljene klare, men vi kommer tilbake til full testing av disse produktene etter hvert som de dukker opp, i rimelig nær fremtid.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!