Canon EOS 5D Mark II får full HD-video

I dag lanserer Canon oppfølgeren til EOS 5D, og den får tilnavnet Mark II.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
«EOS 5D skal kunne ta opp 3,9 bilder pr sekund i serieopptak, maks 310 bilder, dersom du bruker kameraet med et raskt nok minnekort, vel og merke. For her blir det fort snakk om mange MB pr sekund.»


Proff-kameraet EOS 5D Mark II har fått hele 21 megapiksels bildebrikke, men mest oppsiktsvekkende er det at kameraet kan ta opp video i full HD-oppløsning, 1080P (1920 x1080 piklsler. Dette er mer enn hva konkurrenten Nikon har fått til i sin D90 som ble lansert for noen uker siden (720P, 1280 x 768 piksler).

Og med Canons erfaringer fra video-segmentet skal det bli meget interessant å se hvordan konkurrentene kommer til å svare på dette.

Og lysfølsomheten er heller ikke noe å si på, en fullformats CMOS-sensor er på plass, og ISO strekker seg opp til 25 600...

image: Canon EOS 5D Mark II får full HD-video


Nye menyer

Kameraet har for øvrig fått en LiveView-skjerm på 3 tommer med 920 000 bildepunkter, automatisk støvfjerning, en ny og raskere Digic IV prosessor og og et helt nytt menysystem, i følge Digit.no.

image: Canon EOS 5D Mark II får full HD-video


EOS 5D skal kunne ta opp 3,9 bilder pr sekund i serieopptak, maks 310 bilder, dersom du bruker kameraet med et raskt nok minnekort, vel og merke. For her blir det fort snakk om mange MB pr sekund.

I skrivende stund er ikke prisen klar, men salgsstart er satt til november 2008. Canon lanserte for øvrig også et kompaktkamera i dag med muligheten for opptak i full HD, dette kan du lese mer om her.

DinSide Data kommer tilbake med flere detaljer når kameraet blir tilgjengelig.

Les også:
Se de andre Canon-nyhetene, G10, nye IXUSer med mer
Her er Sonys nye toppmodell
Her er Nikon-nyhetene

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!