Canon Digital IXUS 330

Canon Digital IXUS 330 er sikret popularitet på sitt elegante utseende alene, men det er ikke bare det lekre designet som tiltaler meg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Canon Digital IXUS 330
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]
image: Canon Digital IXUS 330
[Ugjyldig objekt (NAV)]
image: Canon Digital IXUS 330

Canon Digital IXUS 330 er en oppgradering av Digital IXUS 300, som ble testet for ganske nøyaktig et år siden. Jeg tror Canon sikter kameraet inn mot næringslivet og avanserte amatører som vil ha et lite kamera "ved siden av" sitt profesjonelle utstyr, men også familiefotografer vil være potensielle kjøpere, tror jeg.

LES OGSÅ:

Utseendet for 330-modellen er ikke forandret, med unntak av mer betjeningsvennlige piltaster på baksiden av kameraet, samt mikrofon og høyttaler. En av nyhetene på Digital IXUS 330 er nemlig at kameraet kan ta video med lyd. Nyheten ble kunngjort 13. mars i år, i forbindelse med CeBIT-messen i Hannover.

Blant de minste

Canon Digital IXUS 330 er fortsatt et av markedets mest kompakte kameraer med 3x optisk zoom og den elegante finishen i rustfritt stål har stått som modell for en rekke konkurrerende produkter. IXUS-begrepet ble første gang lansert med den originale Canon IXUS for APS film, men suksessen gjorde at Canon senere også introduserte digitale kameraer på samme konsept.

Digital IXUS finnes i dag i to utgaver, Digital IXUS v2 (testet for en måneds tid siden) og Digital IXUS 330.

Sammenlignet med IXUS v2 er 330-modellen litt større og tyngre, først og fremst på grunn av 3x zoom i stedet for 2x zoom. Oppløsningen er imidlertid den samme, fra en identisk 2 Mp CCD bildebrikke i 1/2,7" format. Effektiv bildeoppløsning er 1600x1200 punkter i 3:4 høyde/bredde-forhold, slik som en TV eller monitor.

Ved utskrift vil 2 megapixels være perfekt for vanlige 10x15 cm papirkopier. I den anledning er Digital IXUS 330 tilpasset Direct Print for direkte utskrift på Canon CP-10 eller CP-100, som er enkle sublimeringsprintere, eller Direct Print kompatible blekkskrivere fra Canon.

Nytt på Digital IXUS 330 er også Exif Print som gjør det mulig å skrive ut bilder i absolutt høyeste utskriftskvalitet.

Forbedringer fra forgjengeren

Digital IXUS 330 har dessuten fått flere manuelle kontroller enn forgjengeren, bl.a. automatisk vending av høydebilder, låsbar hvitbalanse, justerbar lysfølsomhet fra ISO 50 til 400, lange lukkertider (inntil 15 sekunder), større batterikapasitet og bedre menystyring. Foruten stillbilder enkeltvis kan Digital IXUS 330 også ta seriebilder med 2,5 b/s og gjøre levende videoopptak med 20 b/s i 640x480, 320x260 eller 160x120 punkters oppløsning, alle med lyd.

Objektivet har 3x optisk zoom med brennvidder som tilsvarer 35-105 mm på et kamera for 35 mm film. I tillegg finnes 2,5x digital zoom. LCD-skjermen, som er utstyrt med et antirefleks belegg for bedre lesbarhet i solskinn, har norske menyer, som Canon er alene om. Strømkilden er en oppladbar batteripakke med 840 mAh kapasitet.

Les mer - våre vurderinger, plusser og minuser

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!