Canon BJC 7000

BCJ 7000 er Canons nye toppmodell for kontormiljøer. Oppløsningen er på 1200 x 600 dpi, som sammen med Canons teknikker for å blande blekk er et godt utgangspunkt for gode fargeutskrifter. Lav hastighet gjør at vi likevel har problemer med å anbefale denne skriveren.

 Foto: Torvald Kvamme
Foto: Torvald Kvamme Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.


BJC 7000 har normalt én patron for sort og én for farger. Ønsker du tilnærmet fotokvalitet, må du bruke en spesiell fotopatron. Dette er litt tungvint, og både Epson og HP tilbyr fotokvalitet med bare to patroner på sine toppmodeller. Å slippe fotopatron tror vi er spesielt viktig i et kontormiljø hvor mange deler skriveren, og hvor det blir vanskelig å sette inn riktig patron til rett tid.

LES OGSÅ:

Canon har nå bedre utskrifter på vanlig kopipapir. Før blekket legges på papiret, påføres et lag med et spesielt stoff som skal gjøre utskriften bedre og mer holdbar. Dette stoffet kan nesten sammenlignes med en slags lakk som binder overflaten på papiret før blekket skytes på plass. En annen positiv effekt av dette, er at utskriftene også blir helt vannfaste.

God på foto og tekst, middels forretningsgrafikk

Fotokvaliteten på glanset papir med høy kvalitet er helt fin på BJC 7000. Både farger og overganger er i toppklassen. Fotokvaliteten er også god på det litt billigere matte papiret HR-101. Bruker du dette papiret, blir kostnadene ved fotoutskrifter lavere.

Tekstkvaliteten er helt akseptabel på vanlig kopipapir. Når blekket har fått herde en liten stund, består utskriften også vår "gnitest", hvor vi gnir en fuktig finger over utskriften.

Canon opplyser at BJC 7000 er godkjent av det svenske riksarkivet for lagring av dokumenter, så hvis dette er viktig for deg, kan denne skriveren være et godt valg. Høykvalitets tekstutskrifter på spesialpapir er også helt i toppklassen. Det eneste vi kan sette fingeren på, er kvaliteten på grå tekst, som kunne vært en smule bedre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvaliteten på forretningsgrafikk avhenger litt av hvordan du setter opp blekkpatronene. Bruker du standardpatronene (sort og fargepatron) synes vi ikke kvaliten er på toppnivå. Forløpningene kunne vært bedre, og dekningskvaliteten ved 5% grått i vår testutskrift er under middels (for kornete). Bruker du derimot fotopatronen også ved utskrift av forretningsgrafikk, blir kvaliteten mye bedre. Men da bruker skriveren også mye mer blekk, slik at utskriftene blir dyrere.

Alt for treg

Med et raskere drivverk ville denne skriveren være et godt valg for mange kontorer. Den klarer seg ved utskrift av tekst og foto, men ved utskrift av ulike former for forretningsgrafikk blir den alt for treg.

For eksempel bruker den over 10 minutter pr. side ved utskrifter av transparenter (normalinnstilling i skriverdriver). Det betyr at den binder skriveren i 2 timer for å skrive ut en PowerPoint-presentasjon på 12 sider!. Epson Stylus Color 800 bruker eksempelvis en fjerdedel av tiden på samme jobben (med normalinnstilling i skriverdriver).

Velger du absolutt toppinnstillinger og skriver ut en full side med komplisert forretningsgrafikk, bruker BJC 7000 ca. en halv time på å bli ferdig. De beste konkurrentene kan vise til tider på rundt 5 minutter med tilsvarende kvalitet. Dette hastighetsproblemet gjør at vi ikke kan anbefale Canon BJC 7000.