Canon BJC-6100

Canon BJC-6100 har vunnet mange blekkskrivertester i andre magasiner. Men til tross for jevne og gode resultater, må Canon BJC-6100 se seg grundig slått av HPs aller nyeste skrivere denne gangen.

Canon BJC-6100
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Dette er den beste av Canons konsumentskrivere. Den benytter fire kamre (svart og tre farger) for vanlige fargeutskrifter eller seks kamre (svart og fem farger) for fotoutskrifter.

LES OGSÅ:

Patronløsningen til Canon hvor du må bytte patron avhengig av utskriftsbehov har kanskje sine tilhengere, men det er et faktum at alle de andre produsentene forlater dette prisnippet.

Oppløsningen er opp til 1440 x 720 ppt (punkter per tomme).

Takler papp og kan bli en skanner

Skriveren kan brukes sammen med Windows 95, 98 og NT samt Mac, og har både parallellport og USB-port. Installasjon og drift fungerer knirkefritt, og du har mange muligheter for å styre utskriftskvaliteten. Arkmatingen fungerer også glimrende, og det er plass til 150 vanlige papirark. Denne skriveren er den eneste i testen som håndterer svært tykke papirtyper (opp til 550 g). Dette kan oppnås ved at det tykke arket føres inn i et spor bak på skriveren.

BJC 6100 gir deg også anledning til å bytte ut det ene settet med skrivehoder med en skanner, som leser opp til 720 ppt. Dette er ikke helt en løsning i vår smak. Har du plass på skrivebordet, vil du være bedre tjent med en vanlig flatskanner.

Høykvalitet

Vi er nok litt skuffet over kvaliteten på de mest krevende fargeutskriftene fra Canon BJC-6100. Sammenlignet med de beste skriverne vi har testet, blir resultatene merkbart mer kornet. Dette har sammenheng med at Canon setter større blekkdråper enn de argeste konkurrentene HP og Epson.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utskriftene vi fikk var også litt blassere i fargene enn skriverne fra Hewlett-Packard og Epson. Men siden dette gjelder like mye for alle fargene, vil det være mulig å bedre kvaliteten med enkel justering av fargemetningen.

Normal kvalitet

Kvaliteten på normale tekst og fargeutskrifter i kladdemodus og normalmodus er derimot imponerende høy. Særlig utmerker Canon BJC-6100 seg på ren tekstutskrift, hvor den klart er best av skriverne vi har testet. Blekket flyter litt ut, men ikke mer enn man må forvente på vanlig kopipapir, som vi benyttet til akkurat denne testen.

Kjapp

Canon BJC-6100 skal i følge Canons egne tall klare å skrive opptil 9 sider/minutt i svart og 6 sider/minutt for fargeutskrifter, og for en gangs skyld er våre målinger ikke så veldig langt unna sannheten.

Hastigheten ved høykvalitets utskrift er den beste vi har målt for noen av skriverne som har vært med i denne testen. Med et gjennomsnitt på 11 minutter og 40 sekunder for de tre testutskriftene (høykvalitetsfoto på 18 x 25 cm og en tung utskrift fra CorelDraw), legger den seg litt foran andre skrivere som vi har testet.

Tekstutskrifter er svært bra med 5 sider/minutt, samtidig som kvaliteten her er den beste i testen. Vær imidltertid oppmerksom på denne skriveren er svært følsom for justeringer i driveren.

Ikke så billig

Canon BCJ 6100 har separate patroner for alle grunnfargene slik at du kan bytte ut akkurat den fargen som er tom. Dette er ikke noen vanlig teknologi for blekkskrivere, men Canon hevder at dette gir mye bedre driftsøkonomi. Våre praktiske tester med et foto på 20 x 25 cm viser imidlertid en annen virkelighet.

Men med en kostnad på 4,70 for vår testutskrift, er den nesten dobbel så dyr som HP 970Cxi, og 50% dyrere enn HP 930C som også er noen hundrelapper billigere å kjøpe inn. Og dette er en forskjell som lang tids bruk av den oppdelte patronsløsningen ikke klarer å utligne.

Konklusjon

Til tross for jevne og gode resultater, må Canon BJC-6100 se seg grundig passert av HPs aller nyeste skrivere denne gangen, både på kvalitet og økonomi. Utslagene er til dels store.

Men det er enkeltpunkter hvor Canon BJC-6100 utmerker seg svært poitivt. På rene tekstutskrifter er den faktisk best, og er du på jakt etter å skrive ut på svært tykke ark, er den det eneste alternativet. Den er også svært rask på enkle tekstutskrifter.