Canon BJC 4550

Canon 4550 er en allsidig skriver både når det gjelder oppsett av blekkpatroner og papirstørrelser (inntil A3). Skriverene finnes også i A4 versjon, og heter da 4200. Kvalitet og hastighet er ellers helt identisk.

 Foto: Torvald Kvamme
Foto: Torvald Kvamme Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

LES OGSÅ:

Canon BJC 4550 har en normal oppløsning på 360dpi, og en maksimal oppløsning på 720x360dpi. Canon leverer mange forskjellige typer blekkpatroner, noe som gir deg stor valgfrihet. Skal du f.eks. bare skrive ut sort tekst i en lengre periode, kan du bytte ut patronen med kombinert farge og sort hvitt patron med en stor sort patron. Canon leverer også en spesiell fotopatron som gir betydelig bedre kvalitet på fotoutskrifter, og en spesiell patron med selvlysende farger (!).

Med muligheter for A3 utskrifter vil denne skriveren være en kandidat for små designfirma o.l. og siden skriverdriveren har mange justeringsmuligheter, vil den dekke alle behov for justeringer av utskriften.

Vi er likevel ikke spesielt begeistret for at du må skifte til fotopatron. Flere av konkurrentene oppnår fotokvalitet med vanlig patroner.

Ok, men ikke topp utskrifter

Hvis du skal skrive ut fotografier, får du betydelig bedre kvalitet hvis du kjøper en spesiell fotopatron. Denne kommer i et eget sett som også inneholder høyoppløselig matt papir (100 ark) som egner seg godt til fotografier. Pakken gjør skriveren til en mye bedre fotoskriver. Kvaliteten når ikke helt opp i toppklassen, men 4550 får god karakter på dette testpunktet.

Kvaliteten ved utskrift av sort tekst OK i alle størrelser og varianter. 4550 har problemer med tekst i gråtoner, men vi er likevel fornøyde med tekstkvaliteten. Canon klarer seg også rimelig bra på vanlig kopipapir, selv om dette ikke er anbefalt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med vanlige patroner installert synes vi ikke kvaliteten på forretningsgrafikk er spesielt imponerende. Spesielt gråtoner og forløpninger kunne vært bedre. Definisjonen av basisfarger er likevel god. Hvis du derimot setter inn fotopatronen også når du skal skrive ut forretningsgrafikk, vil kvaliteten bli betydelig bedre.