Bytte vifte på bærbar

Hva slags vifte trenger jeg til min bærbare PC.

Publisert
Sist oppdatert

Hei Datadoktoren!

Jeg har en bærbar HP som vifta bråker noen helt sinnsykt på. I tillegg så blir pcen så varm at den etterhvert slår seg av.

Regner ikke med at dette er så vanskelig å bytte, men lurer bare på om det er noen vifter som anbefales til denne type pcer. Denne pcen er noen år gammel så garantien er gått ut, slik at det ikke er lønnsomt for meg å levere den inn til service.

På forhånd takk

MVH
Kent Are

Datadoktoren svarer

Hei!

Vifter på bærbare kan være spesialtilpassede eller en del av et system av kjøleribber, heatpipes og lufttrakter, og det er derfor vanskelig å uttale seg kategorisk om akkurat dette.

Siden du uansett har tenkt å prøve dette selv vil kanskje det beste være å skru opp PCen og selv sjekke hva slags vifte eller system som sitter i din. Dersom det går greit å bare ta ut vifta kan du bestille ny (en rekke butikker fører dette dersom det er en standard vifte), eller forsøke ta kontakt med HP eller et HP-verksted, som kanskje kan skaffe deg akkurat den delen hvis det er en spesiell løsning.

Ellers kan jo en skikkelig rens også hjelpe.

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer