Bytte trådløskort på bærbar?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Heisann...

Lurer på om det er mulig og få tak i en annen mottaker for trådløse signaler enn den jeg har i laptopen, jeg tror den er ganske dårlig den som sitter i. Evt. hvor kan jeg det?

Mhv
Anders

Datadoktoren svarer

Hei Anders,

Dette går fint, og kan være en løsning dersom du har en gammel bærbar med et utdatert nettverkskort, eller at den av en eller annen grunn ikke er kompatibel med det nettverket du trenger å koble deg på.

Her finnes det flere løsninger på markedet. Det vanligste produktet er et kort som passer i PC Card-porten (lang, smal åpning inn i maskinen) som finnes på de aller fleste bærbare PCer. Nyere maskiner har gjerne byttet ut denne med etterfølgeren ExpressCard, eller kommer med begge deler, men også helt nye bærbare blir solgt med den "gamle" PC Card standarden. Poenget mitt her er at du må kjøpe til den typen du har, ettersom den nyere ExpressCard ikke er bakoverkompatibel med PC Card.

Eller du kan gå for et annet alternativ: USB. Dette er nettverkskort du ganske enkelt plugger inn i en ledig USB-port, som regel ser den ut som en minneplugg.

Disse produktene finner du i forretninger og nettbutikker som selger datautstyr. Spør/se etter trådløst nettverkskort til bærbar PC. Er du usikker på hva som faktisk passer til din PC er det ikke noe galt i å ta med den bærbare i butikken heller, slik at du vet du får et produkt som passer til din maskin.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!