Bytte stasjonsbokstav på Windows


Hei!

Jeg har nettopp skiftet disk i min Shuttle XPC, og under installering av XP Home så glemte jeg å sjekke at den nye disken ble satt opp som C. Resultatet er at den nå står som H, mens de ulike minnekort-stasjonene er satt opp som C, D, E og F. Dette fungerer forsåvidt ok, men det er en fordel å ha en disk på C ettersom en del programmer og spill ennå forventer at disken er på C. Hva kan jeg gjøre med dette, foruten å installere alt på nytt? Det er vel ikke mulig å gjøre om H til C? Kan jeg endre på minnekortstasjonene slik at de får andre bokstaver og deretter partisjonene disken?

På forhånd takk.

Hilsen Roar

Datadoktoren svarer

Hei Roar

Minnekort-stasjonene (C, D, E og F) kan du gjøre om på i Diskbehandling. (Høyreklikk på Min datamaskin og klikk Behandle, velg deretter Diskbehandling)

Problemet blir H, som (fordi den er system / oppstartsvolum) du ikke kan bytte stasjonsbokstav på. Det finnes halvløsninger som å mappe opp H som en virtuell C-stasjon, men det betyr en del fikling og det vil heller ikke alltid fungere.

Det aller enkleste (tro meg), er enten å leve med Windows på H, eller bite i gresset og reinstallere. Får du ikke til å velge C som stasjon ved reinstallering kan det være minnekortleseren som ødelegger for deg. Napp i så fall bare ut kontakten til denne først, sånn at du slipper det samme problemet på nytt. (Du kan koble til minnekortleseren igjen etter installasjonen.)

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar