<strong><b>VALGETS KVAL:</strong></B> Snart kan du velge mellom øreputer på 110, 93 eller 80 millimeter. Og ja: Det er forskjell, både i bærekomfort og lydbilde. Foto: PER ERVLAND
VALGETS KVAL: Snart kan du velge mellom øreputer på 110, 93 eller 80 millimeter. Og ja: Det er forskjell, både i bærekomfort og lydbilde. Foto: PER ERVLAND Vis mer

Bytt øreputer på Philips A5-PRO

Størrelsen gir endringer i bærekomfort, støydemping og lydbilde.

Publisert
Sist oppdatert

Vi likte de nye hodetelefonene A5-PRO svært godt da vi testet dem, og var allerede da inne på at øreputene kunne skiftes. Nå har vi prøvd de ulike alternativene, og her er førsteinntrykket.

Ulike størrelser til ulik bruk

Selv synes vi at de medfølgende øreputene fungerer godt: De har god passiv støydemping, holder bra på bassen og er såpass myke at du slipper å bli svett på ørene.

<strong><b>VALGETS KVAL:</strong></B> 110-millimeterne  til venstre, standardputene på 93 mm i midten, og 80 millimeterne til høyre. Foto: PER ERVLAND
VALGETS KVAL: 110-millimeterne til venstre, standardputene på 93 mm i midten, og 80 millimeterne til høyre. Foto: PER ERVLAND Vis mer

Med en størrelse på 93 millimeter kan de imidlertid bli for dominerende for enkelte. Philips tilbyr derfor også to andre størrelser, henholdsvis på 80 og 110 millimeter.


Spørsmålet er selvsagt hva som skiller de to alternativene:

  • PCU80: Litt slankere profil og 1,3 centimeter mindre omkrets merkes. For der de medfølgende øreputene omslutter hele øret ditt, ligger disse mer oppå ørene.

    Verdt å merke seg er at støydempingen her er omtrent like god som på standardputene. Du forstyrrer altså ikke de rundt deg, men det merkes at de slipper inn noe mer støy. Selv likte vi dem godt på T-banen og toget.

  • SE OGSÅ TEST AV KONKURRENTEN: Pioneer SE-MX9

  • PCU110: Med sine 110 millimeter er de faktisk større enn originalene på 93, men siden de også er langt slankere virker det nesten ikke slik. Verdt å merke seg er at stoffet her skiller seg ut; det er nemlig i velur.

    Philips sier selv at disse er beregnet på studiobruk, men de fungerer selvsagt like godt når du sitter i godstolen hjemme: Dette er definitivt valget for deg som vil ha et litt mer åpent og nøytralt lydbilde, for her mister du litt av bassboosten du får på de to andre alternativene.

    Merk deg likevel at støydempingen her er langt svakere enn på 80- og 93-millimeterne, så er det et viktig punkt for deg bør du styre unna 110-versjonen.Hvilken ville vi kjøpt?

Jeg liker egentlig begge, men skulle jeg kjøpt en av dem ville jeg gått for 110-millimeteren. Den skiller seg nemlig såpass mye fra originalene, at det nesten blir som å få to headsett til prisen av en.

Hele testen av Philps A5-PRO får du her!

Lansering og pris

De ekstra øreputene kommer i norske butikker i løpet av september, og prisen antas å bli 249 for 80 millimeterne, og 299 for 100-millimeterne.

Mer om hodetelefoner og ørepropper får du her!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer