Bytt bakgrunn i Windows Starter

Dette får du egentlig ikke lov til av Microsoft.

Du får egentlig ikke lov til å bytte bakgrunnsbilde i Windows 7 starter.
Du får egentlig ikke lov til å bytte bakgrunnsbilde i Windows 7 starter.Vis mer

I forrige uke testet vi 5 minibærbare, og felles for de fleste maskiner av denne typen, er at de kommer med enkleste versjon av Windows 7 - den såkalte starter edition.

Dette er en utgave av Windows 7 med mange begrensinger.

En av begrensningene er at du ikke får lov til å bytte ut bakgrunnsbildet. Derfor er du i utgangspunktet prisgitt hva maskinprodusenten har valgt å bruke som bakgrunnsbilde, men heldigvis finnes det omveier.

Starter background changer er et gratisprogram som fikser akkurat denne biten. Programmet er opprinnelig fransk (og installasjonen er ikke oversatt til engelsk), men gjør akkurat den jobben det skal gjøre.

Les også:
Her finner du bakgrunnsbilder
Ny skrivebordsbakgrunn hver time

Programmet kan lastes ned herfra (trykk gjerne på det engelske flagget oppe til høyre slik at du ser at Télécharger faktisk betyr å laste ned), og under installasjonen trykker du bare Suivant (neste) hele veien frem til démarrer (start - takk, Google Translate).

Når du så har gjort ferdig installeringen, kan du høyreklikke på skrivebordsbakgrunnen og velge "personalize". Da åpnes programmet og lar deg endre skrivebordsbakgrunn:

Bytt bakgrunn i Windows Starter


"Validate the modification" fullfører handlingen. Starter background changer lar deg for øvrig også endre skjermsparer, lyder og farger.