Bygge egen PC?

Med noen års ujevne mellomrom presenterer vi "bygg din egen PC". På tide å gjøre det igjen?

Bygge og snekre sin egen PC vil nok for mange høres ut som en tilnærmet umulig oppgave, men i praksis er det ikke stort vanskeligere enn avansert Legobygging. Riktignok med ganske så dyre "klosser", men det er til gjengjeld ingen av disse som normalt sett skal borres, sages eller spikres i. Alt skal bare settes på rett plass i riktig rekkefølge.

Bygge egen PC?


Vi har selvfølgelig lansert et par små artikkelserier om dette tidligere, blant annet sent i 1998 og tidlig i 2003, men selv den nyeste begynner å bli gammel og grå i datasammenheng.

Vi får daglig henvendelser vedrørende PC-valg og maskinvare, og selv om det er fristende å bare peke til våre beste PC-tilbud er mange ute etter noe litt annerledes. En løsning kan være å bygge selv, og det virker derfor som det er på tide med noen artikler på dette området. Dessuten ser vi behovet for å legge lista enda lavere enn i de tidligere artikkelseriene for å få med oss de aller fleste av våre lesere. Ekspertene kan jo alt dette allerede...

Stem her!

Hva slags PC? (Avsluttet)
A) God til spill(37%) 902
D) Stille allrounder(32%) 763
B) Lydløs(15%) 359
C) En stue-PC(15%) 358
E) Uinteressant tema!(1%) 28
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Derfor vil vi, hvis det er interesse for det selvfølgelig, lansere en ny serie om PC-bygging hvor vi går fra datamaskinens ABC til kjøp av komponenter og videre til bygging og oppsett av ferdig maskin. Underveis vil vi forklare valg og alternativer, gå grundig igjennom det praktiske og passe på de klassiske fellene.

Om du ikke ender opp med å bygge din egen datamaskin etter denne artikkelserien så er vårt mål at du i det minste ikke skal være redd for å åpne datamaskinen. Du vil også forstå hvor lett det er å for eksempel bytte grafikkort eller minne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stem igjen...

Makspris på PCen? (Avsluttet)
10.000(26%) 501
8.000(26%) 498
12.000(21%) 405
15.000(15%) 281
20.000(12%) 239
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Men for å ha et sted å begynne må vi vite omtrent hvor vi skal ende opp. Det betyr selvfølgelig ikke at vi skal konsentrere oss om kun en type maskin, men det er nok den som vil bli mest omtalt fremover. De to tingene vil gjerne vil vite er i hvilken prisklasse vi skal ligge, og ikke minst om vi skal konsentrere oss om spill eller media eller støy eller hvorfor ikke alt på en gang... det er nemlig også mulig, men en slik fullstendig løsning vil nok koste litt ekstra.

Så nå er det altså opp til deg å stemme frem hva du vil ha, eller fortelle oss at du ikke vil ha noe av dette i det hele tatt! :-)

Skriv også gjerne en kommentar dersom du har noen spesielle tanker om emnet.

Eller du kan klikke her for å friske litt opp i gammel viten.