Bygg PC med USB 3.0

Nå er de første AMD 890GX-baserte hovedkortene i butikkene. Vi har tatt en titt på ett av dem.

Det nærmer seg lansering av AMD sitt etterlengtede 890GX-brikkesett, som kan vise seg å bli et viktig våpen i AMD sin stadig tøffere kamp mot Intel. Det nye brikkesettet har blant annet støtte for USB 3.0, de kommende 6-kjerners prosessorene fra AMD, samt integrert ATI Radeon HD 4290-grafikk. Sistnevnte skal sørge for mer enn god ytelse til alt av høyoppløselig video, og også spilling til et visst grafisk nivå.

Brikkesettet er også det første som støtter SATA 6 Gb/s rett ut av esken, noe som betyr (teoretisk) dobbelt så høy overføringshastighet til kompatible harddisker, SSD og andre lagringsmedier.

Ett av de første

Gigabyte 890GPA-UDH3H er et av de første hovedkortene som er basert på 890GX, og har nylig ankommet vår testlab. Dette ATX-kortet drar nytte av alle fordelene som ligger i det nye brikkesettet, og kan utstyres med inntil 16 GB DDR3-minne. CPU-sokkelen er fortsatt AM3, og dermed støttes også eksisterende AMD Athlon II og Phenom II-prosessorer.

Bygg PC med USB 3.0


Hovedkortet er videre utstyrt med to NEC USB 3.0-porter, noe som åpner for inntil 10 ganger raskere dataoverføring for eksempel til USB 3.0-kompatible harddisker. De første testene av USB 3.0-disker vi har sett lover hastigheter på høyde med det som er mulig mellom interne harddisker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er også en FireWire-kontakt, og to ekstra kan få plass via brakett og kontakter på hovedkortet. Og trenger du USB-porter kan vi opplyse om at her kan du få inntil 14 på samme måte.

Bygg PC med USB 3.0

(Fortsetter under bildene)

Bygg PC med USB 3.0


Grafikkdelen er utstyrt med VGA, HDMI og DVI-kontakter, og hovedkortet har også en optisk lydutgang (S/PDIF).

Bygg PC med USB 3.0


Du finner flere data her.

Følg med

890GX-kortene koster normalt fra rundt 1000 kroner og oppover.

Senere i uka vil du kunne lese hvordan hovedkortet fungerer sammen med den raskeste Athlon II-prosessoren på markedet i en egen test her på DinSide.no.