Bygg PC med USB 3.0

Nå er de første AMD 890GX-baserte hovedkortene i butikkene. Vi har tatt en titt på ett av dem.

Det nærmer seg lansering av AMD sitt etterlengtede 890GX-brikkesett, som kan vise seg å bli et viktig våpen i AMD sin stadig tøffere kamp mot Intel. Det nye brikkesettet har blant annet støtte for USB 3.0, de kommende 6-kjerners prosessorene fra AMD, samt integrert ATI Radeon HD 4290-grafikk. Sistnevnte skal sørge for mer enn god ytelse til alt av høyoppløselig video, og også spilling til et visst grafisk nivå.

Brikkesettet er også det første som støtter SATA 6 Gb/s rett ut av esken, noe som betyr (teoretisk) dobbelt så høy overføringshastighet til kompatible harddisker, SSD og andre lagringsmedier.

Ett av de første

Gigabyte 890GPA-UDH3H er et av de første hovedkortene som er basert på 890GX, og har nylig ankommet vår testlab. Dette ATX-kortet drar nytte av alle fordelene som ligger i det nye brikkesettet, og kan utstyres med inntil 16 GB DDR3-minne. CPU-sokkelen er fortsatt AM3, og dermed støttes også eksisterende AMD Athlon II og Phenom II-prosessorer.


Hovedkortet er videre utstyrt med to NEC USB 3.0-porter, noe som åpner for inntil 10 ganger raskere dataoverføring for eksempel til USB 3.0-kompatible harddisker. De første testene av USB 3.0-disker vi har sett lover hastigheter på høyde med det som er mulig mellom interne harddisker.

Her er også en FireWire-kontakt, og to ekstra kan få plass via brakett og kontakter på hovedkortet. Og trenger du USB-porter kan vi opplyse om at her kan du få inntil 14 på samme måte.

(Fortsetter under bildene)


Grafikkdelen er utstyrt med VGA, HDMI og DVI-kontakter, og hovedkortet har også en optisk lydutgang (S/PDIF).


Du finner flere data her.

Følg med

890GX-kortene koster normalt fra rundt 1000 kroner og oppover.

Senere i uka vil du kunne lese hvordan hovedkortet fungerer sammen med den raskeste Athlon II-prosessoren på markedet i en egen test her på DinSide.no.