BurnAware Free Edition

TIPS: Her er et flott program som brenner CDer, DVDer, Blu-ray og HD DVD kjapt og enkelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For få år siden var det nærmest umulig å finne gode gratis-alternativer til dyre og funksjonsrike programpakker. CD/DVD-brenning er et godt eksempel, og er et område det nå dukker opp gode gratisløsninger som paddehatter.

En av grunnene til dette er at de store leverandørene av slik programvare, som Nero og Roxio, er blitt så omfattende og medfører så gjennomgripende endringer i operativsystemet at de skremmer mange fra å installere dem. Dermed tvinger alternativene seg igjennom, og mange av dem er altså gratis, deriblant minimalistiske BurnAware.

image: BurnAware Free Edition


Lite og kjapt

Programmet tar bare sekunder å laste ned og installere, og når du starter det blir du møtt av en velkomsskjerm som spør hva du ønsker å gjøre. Du har valget mellom å lage en plate bestående av datafiler, musikk-CD, disk-image (ISO-filer), eller DVD-video. Det burde vel dekke de fleste behov ganske greit?

I tillegg til å kunne brenne CDer og DVDer (inkludert dobbelsidige), kan BurnAware også brenne enkeltsidige HD DVD-plater (15 GB) og enkeltsidige Blu-ray-plater (25 GB). Brenner og plater for disse formatene er foreløpig kostbare, men vil bli mer og mer aktuelle i tiden som kommer.

Dra og slipp

Grensesnittet i programmet er svært enkelt, og fungerer sammen med Windows Utforsker. Du bare drar og slipper filer og mapper over i innholdsvinduet, og trykker på den røde brenneknappen når innholdet er klart. Vi har prøvd BurnAware, og selv om det i skrivende stund kun er kommet til versjon 0.99, opplevde vi ikke noen bugs eller stabilitetsproblemer.

Du kan laste ned BurnAware Free Edition fra denne siden.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!