Hvis du er ute etter mest lagringsplass for pengene, er denne 2 TB-disken fra Western Digital i skrivende stund det smarteste valget, viser vår undersøkelse. Den er dessuten både strømgjerrig og stillegående, har vi erfart i egne tester.
Hvis du er ute etter mest lagringsplass for pengene, er denne 2 TB-disken fra Western Digital i skrivende stund det smarteste valget, viser vår undersøkelse. Den er dessuten både strømgjerrig og stillegående, har vi erfart i egne tester.Vis mer

Bunnpriser på harddisker

Trenger du mer lagringsplass på PC-en? Det trenger slett ikke å ruinere deg.

Det skal godt gjøres å ikke legge merke til at data- og elektronikkprodukter blir stadig billigere. Det er selvfølgelig gledelig for oss forbrukere, men det kan være mye å spare på å handle på de rette stedene. Ikke alle forhandlerne er like kjappe med å redusere prisene, når det skjer endringer i markedet, dessverre.

DinSide Data har nylig fortalt deg at prisene på minne er lavere enn på flere år. Denne gangen har vi tatt en titt på harddisker beregnet for stasjonære datamaskiner (med SATA-grensesnitt), der du aldri har fått mer for pengene enn akkurat nå.

Fordeler og ulemper med harddisk

Det er flere grunner til bunnprisene, én av dem er at stadig færre velger stasjonær teknologi, og velger heller bærbare PC-er. En annen er at harddiskprodusentene presses av en ny type lagringsmedium, SSD-en, som har mange fordeler sammenlignet med harddisken. SSD-en har for eksempel ingen bevegelige deler, veier nesten ingenting, blir ikke varm, tåler støt og fall langt bedre, og er i mange situasjoner overlegen harddisken når det gjelder hastighet.

Men når det gjelder kapasitet og pris pr GB er det harddisken som er overlegen, og det vil nok vedvare ennå en god stund.

2 TB gir best pris pr GB

Vi har tatt utgangspunkt i tre av de mest populære kapasitetene, 2 TB, 1 TB og 500 GB. Tabellene under viser hvor du i skrivende stund får de rimeligste modellene med disse kapasitetene:

Artikkelen fortsetter under annonsen

2000 GB (2 TB): WD Caviar Green WD20EARS
ButikkPrisPris pr GB
Amentio Datakjeden689 kroner34 øre
Dustin Home690 kroner34,5 øre
Netshop698 kroner34,9 øre
Priser innhentet 26.1.2011. Frakt kommer i tillegg. Kilde: prisjakt.no


1000 GB (1 TB): Samsung EcoGreen F2
ButikkPrisPris pr GB
ActIT417 kroner41,7 øre
Amentio Datakjeden424 kroner42,4 øre
PS435 kroner43,5 øre
Priser innhentet 26.1.2011. Frakt kommer i tillegg. Kilde: prisjakt.no


500 GB: Seagate Barracuda 7200.12
ButikkPrisPris pr GB
MPX286 kroner57,2 øre
Pixmania299 kroner59,8 øre
Amentio Datakjeden304 kroner60,8 øre
Priser innhentet 26.1.2011. Frakt kommer i tillegg. Kilde: prisjakt.no


DinSide Data har testet Green-serien fra Western Digital. Du kan lese mer om den her.

Ekstern lenke: Harddisk-oversikten hos prisjakt.no.