(illustrasjonsfoto) Foto: Torvald Kvamme
(illustrasjonsfoto) Foto: Torvald KvammeVis mer

Bunnpriser på bærbare PCer

AMD lanserer nå en ny prosessor som kan gi atskillig lavere priser på kraftige bærbare PCer. Prosessoren vil på litt sikt presse prisen også på Intels alternativer, som i dag er over dobbelt så dyre.

AMD K6 300 MHz for bærbare slippes i disse dager, og vil selges for 229 dollar (i partier på 1.000 enheter). Intels Mobile Pentium II selges typisk for ca. 635 dollar. Vanligvis har AMD ligget ca. 25% under Intel, men selskapet vil nå tydeligvis prise produktene sine enda mer aggressivt for å stjele markedsandeler fra Intel.

Skarpe tenner

K6 prosessoren som lanseres nå vil hovedsakelig rettes mot bærbare i økonomiklassen. Compaq, som etablerte markedet for bærbare under 1.000 dollar med Cyrix-prosessoren, bruker allerede 266MHz-utgaven av K6, og planlegger å bruke 300MHz-utgaven i Presario-serien.

AMD hevder også at andre produsenter av bærbare har modeller med den nye prosessoren på trappene uten å gå i detaljer på hvem dette er.

Til neste år vil AMD introdusere en prosessor som foreløpig bærer kodenavnet Sharptooth. Denne prosessoren vil få 256KB integrert andrenivå cache og 100MHz systembuss. AMD håper at produsentene av bærbare PCer vil selge bærbare med denne nye prosessoren til den mer krevende delen av markedet, uttaler David Somo i AMD til amerikanske Zdnet.

Intel kommer

Intel vil selvsagt ikke sitte stille og se på at en konkurrent kupper markedet for kraftige bærbare. Allerede i første kvartal neste år vil Intel lansere en ny 300MHz MMX prosessor som bare vil koste 185 dollar i følge kilder i Intel Zdnet har vært i kontakt med. Selskapet vil også lansere Celeron-prosessorene for bærbare som har en lavere pris enn Mobile Pentium II. Disse prossesorene vil komme med klokkefrekvenser på 233 og 266MHz, og vil koste henholdsvis 105 og 155 dollar.

Artikkelen fortsetter under annonsen