Buffalo Air Station Nfinity

En trådløs ruter som du slipper å sette opp, men bare fungerer er ikke lenger bare en ønskedrøm. Vi har testet Nfinity fra Buffalo

Publisert
Sist oppdatert

Behovet for og lysten på trådløst nett finner man hos langt flere enn de som koser seg med å konfigurere datautstyr. Derfor har det vært mange tilfeller av dyp fortvilelse når man har koblet opp utstyr og det ikke er tegn til forbindelse.

Men etter hvert har ruterne blitt langt enklere å forholde seg til, og denne løsningen fra Buffalo er nok den enkleste vi har vært borti hittil.

Den nye standarden

Ruteren heter AirStation Nfinity, og navnet hentyder tilhørigheten til den enda ikke helt fastspikrete standarden 802.11n som overtar etter 802.11b og 802.11g og er kompatibel med disse. DraftN kalles nesten-standarden på sitt nåværende stadium, og de fleste kjente produsentene er på banen med konkurrerende produkter.

Nivået på ytelsen bestemmes først og fremst av basisteknologien, men det er alltid rom for noe ekstra tweaks, dessuten er brukervennligheten hos produktet som vi var inne på stadig et viktigere moment.

Tilkobling og oppsett

Boksen er beregnet på å stå på høykant, på en fot som snappes på plass.

Buffalo Air Station Nfinity


På baksiden er det 4 LAN-porter til PCene og en WAN-port til boksen fra Internett-leverandøren.

Buffalo Air Station Nfinity


De karakteristiske tre antennene kan du vri i mange retninger, men de skal i utgangspunktet stå på skrå oppover.

På fronten er det lysdioder som viser status og aktivitet, på toppen er det en knapp som aktiverer sikkerheten. Mer om dette senere.

Når du kobler deg til et nettverk vil denne ruteren automatisk finne ut hva slags linje den er koblet til og konfigurere seg selv. Dette skjer selvsagt ikke der hvor du må logge deg inn med passord. Da finner ruteren ut at det ikke er mulig å konfigurere seg selv uten din medvirkning og åpner påloggingsvinduet for det web-baserte oppsettet, slik som finnes på alle rutere.

Vi testet først på DinSides lokalnett med tildeling av IP fra ruter, med tilkobling til WAN-porten på Nfinity. Det fungerte utmerket og vi kom på nett uten videre med vår bærbare med allerede matchende draftN trådløst kort fra Buffalo.

På hjemmebane testet vi tilsvarende oppsett, med Nfinity koblet fra WAN-porten til vår D-Link ruter, og kom like enkelt på nett med vår bærbare. Det vil si at vi kom på Internett, men ikke på det lokale nettet.

2 rutere etter hverandre sperrer for kommunikasjon mellom klienter tilkoblet hver sin ruter. Denne løsningen er derfor utmerket hvis du vil sette opp ett eget trådløst nett til leieboer ellr naboen.

Skal du derimot gi tilgang til dine egne maskiner på nettverket kobler du en kabel mellom LAN-portene på ruterne. Da fungerer den ekstra ruteren som en svitsj med en trådløs forgrening og det er den første ruteren som administrerer forbindelsene både ut på Internett og mellom maskinene innenfor ruteren.

AOSS - automatisk sikkerhet

Buffalo Air Station Nfinity


Å sette opp sikkerhestprotokoll og passord kan være klønete, spesielt i de tilfellene hvor det er innebygd trådløst i PCen og den trådløse ruteren ikke bruker de samme betegnelsene i oppsettsmenyene.

Her har Buffalo gjort det så enkelt som det kan gjøres, men det forutsetter at du har utstyr fra Buffalo i begge ender.

Da er det bare å trykke på den tidligere nevte knappen på ruteren og på en "knapp" i styreprogramvaren for kortet i PCen.

Da trer AOSS - Airstation One-touch Secure System i drift og etter ca et halvt minutt er sikkerheten automatisk etablert. Dette vises på ruteren med en orange lysdiode.

Ytelse

Vi målte ytelsen både i DinSides vanskelige kontorlokaler med tykke murer, metallkonstruksjoner og masse vannrør i sinnrike formasjoner - og i vårt eget trehus uten hindringer verdt å nevne.

Buffalo Air Station Nfinity


Det er tydlig at trehus er lettere å dekke enn konstruksjoner av betong og metall. Plasseringen av ruteren i trehuset er oppunder mønet midt i huset og dette dekker hele grunnflaten på ca 100 m2 helt ned i kjelleren.

I kontormiljøet er ruteren plassert inne i testlab'en bak tykke murer gjennom en åpen metalldør.

Konklusjon

Buffal Airstation Nfinity er en enkel ruter å forholde seg til for de som vil ha minst mulig fuss med datautstyret.

Ytelsen er typisk for denne kommende standarden, den er ikke så god som teorien og reklamen vil ha det til, men den er klart bedre enn 802.11g standarden.

Mer info og hvor du kan handle får du hos disttributøren www.dataequipment.no

[Ugjyldig objekt (OPPSUMB)]

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer