Brumming i lydanlegget når PCen kobles til

Hei,
Jeg har et problem vedr mitt forsøk på å skulle spille av de gamle LP platene over på PC, for så og brenne en CD-plate.

Problemet:

Jeg får en kraftig brumming fra høyttalerne i stua (stereoanlegget) og fra pc-høytalerne når jeg kobler audiokabelen til utgangen fra forforsterkeren og til lydkortet i PC.

Noe av brummingen går vekk når jeg kobler en kabel direkte fra chassis til chassis, men det er fremdeles brumming i høytalerne.

Datadoktoren svarer

Hei

Brumming skyldes enten en feil i jordkablingen i oppkoblingen av anlegget eller at en følsom komponent er plassert for nær en transformator.

Setter du platespilleren oppå forsterkeren eller rett ved siden av TV-apparatet får du som regel kraftig brum.

Løsningen er å flytte platespilleren.

En annen vanlig feil er at du har for mange jordforbindelser mellom apparatene, det som kalles en jordsløyfe. Det oppstår gjerne hvis både PCen og forsterkeren har nettledninger med jord og står i en strømfordeler med jord. Om dette står i jordet kontakt i veggen eller ikke er ikke viktig.

Da får du felles jordforbindelse både gjennom skjermene på lydkablene og gjennom nettledningene. Da oppstår det ofte brum.

Løsningen for stuebruk er å bruke en strømfordeler uten jord som du kobler alle apparatene i. Eventuelt kan du koble bare ett av aparatene direkte til en jordet kontakt i veggen, og de andre til en fordeler uten jord.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar