En ny Apple TV får du for under 700 kroner i de billigste nettbutikkene. Skal du ha forrige generasjon må du ofte ut med godt over det dobbelte på bruktmarkedet.
En ny Apple TV får du for under 700 kroner i de billigste nettbutikkene. Skal du ha forrige generasjon må du ofte ut med godt over det dobbelte på bruktmarkedet.Vis mer

Brukt Apple TV dobbelt så dyr som ny

Sjeldent fenomen.

Enkelte ting har en tendens til å stige i verdi etter at man har anskaffet dem, som juveler, kunst og eiendom. At det skjer med forbrukerelektronikk er imidlertid svært sjelden, men det skjer fra tid til annen. Et godt eksempel er den første generasjonen Playstation 3, som håndterte spill laget for Playstation 2 i tillegg til nye Playstation 3-spill. Denne ble bare produsert en kort periode, og ble derfor et ettertraktet produkt på bruktmarkedet.

Apples tur

Og nå har det skjedd igjen, denne gangen med forrige generasjon Apple TV, Apples lille mediespiller som kobles til TV-en og blant annet lar deg streame filmer fra iTunes Store og Netflix. Den kostet rundt 900 kroner da den kom på markedet i 2011, men nå går den gjerne for bortimot det dobbelte på diverse kjøp/salg-fora på nettet.

Til tross for at etterfølgeren er både er billigere, kraftigere og støtter høyere skjermoppløsning er det altså Apple TV 2 mange ønsker seg. Årsaken kan oppsummeres i ett ord: Jailbreaking.

Mange nye muligheter

Apple TV er svært kompakt og plasseringsvennlig.
Apple TV er svært kompakt og plasseringsvennlig. Vis mer


Ved hjelp av en ganske enkel prosedyre kan man gjøre systemendringer på spilleren som åpner for en lang rekke nye muligheter, først og fremst gjennom nye apper. Blant de mest populære er XBMC, et mediesenter som blant annet lar deg streame filmer i alle slags formater fra PC-en din. Den løsriver samtidig koblingen mellom Apple TV og i-enheter som ellers er nødvendig for å få fullt utbytte av spilleren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les mer om mulighetene i XBMC her

En slik modifisering av systemet har man foreløpig ikke funnet noen løsninger på i Apple TV 3, og der ligger hele årsaken til at Apple TV 2 er så populær på bruktmarkedet.

Enkelt

Selve jailbreakingen er ikke særlig vanskelig og skjer utelukkende via programvare. Det er likevel regnet som et uautorisert inngrep i spilleren, og belønnes med bortfall av garantien om det blir oppdaget. Dette ser imidlertid ikke ut til å skremme brukerne.

DinSide Data har selv utført "inngrepet", og vil komme tilbake med en artikkel i påsken om våre opplevelser. Inntil da kan du lese vår test av Apple TV her.

Samleside: Mediespillere