Brukervennlighet

Canon har plassert sitt hjul foran ved utløserknappen, for betjening med pekefingeren. Dette mener vi er en bedre plassering, særlig i de tilfellene hvor du har søkeren mot øyet mens du justerer f.eks. blender med hjulet.

Da gjør Canons plassering at du slipper å ha tommelen viftende oppe i ansiktet. På den annen side gir de andre kameraene muligheten til å trykke på utløseren direkte, uten å måtte flytte en finger fra hjul til utløser.

Brukervennlighet


Nikon bruker knappene til venstre for displayet til å velge parameter direkte, som ISO, hvitbalanse og oppløsning/JPEG-kvalitet. Du stiller inn med hjulet og slipper knappen for å velge. Dette fungerer direkte og lynraskt.

På Canon fungerer knappene som snarveier til menysystemet, og kameraet husker ikke forrige (gjeldende) innstillling når du kommer tilbake til menyen igjen. Da blir det mer vrient å gå opp eller ned et trinn, hvis du ikke selv husker hva du hadde stilt inn tidligere.

Pentax bruker ikke hjulet til å stille andre parametre enn lukkertid og blender. Skal du justere ISO, hvitbalanse eller blitsmodus må du inn i funksjonsmenyen, velge funksjon. justere og avslutte med OK to ganger.

Brukervennlighet


Olympus bruker menysystemet og hjulet og ett trykk på OK.

Søkerbildet hos Olympus er mindre enn hos de andre, og informasjonen på siden av søkerbildet er mindre lyssterk og vanskeligere å lese under mange forhold. Vi må i alle fall skifte fokus i mye større grad når vi skal lese på siden av bildet. Når informasjonen står under bildet ser man det også når man fokuserer blikket på motivet.


Alle kameraene bruker oppladbare spesialbatterier bortsett fra Pentax som bruker 4 AA-batterier av valgfri type. Det som fungerer best er oppladbare NiMH batterier eller 2xAA lithium-batterier av typen CR-V3.

Det er langt enklere å håndtere ett batteri enn 4, på den annen side er det lettere å få tak i AA-batterier hvis det skulle være behov for en kriseløsning.

Les videre om vår vurdering av konstruksjon